Sportnytt
9 juli 2018 18:20

VM-aktuella ryttare rider huntingen i Falsterbo

FalsterboEn av Falsterbo Horse Shows mest nervkittlande klasser avgörs på onsdag. Ett gäng VM-aktuella ryttare och flera andra fälttävlansprofiler är klara för huntingen.

VM-aktuella ryttare rider huntingen i Falsterbo
Anna Freskgård, här med Box Compromiss, rider huntingen på FHS. Foto: Fredrik Jonsving

Publikfavoriten Falsterbo Hunting går på onsdag över en bana som består av såväl banhoppningshinder som fasta terränghinder. Snabbast och med minst fel vinner.

Banan är byggd av Jan Jönsson som tog brons vid OS i München 1974 och själv hoppade amatörtouren i Falsterbo i år.

”Man kan väl säga att banan försvårats och förbättrats. Terränghindren är något större och mer avancerade med flera spektakulära hinder”, säger Jan Jönsson i ett pressmeddelande.
FHS utlovar ett stjärnspäckat startfält. I det finns fyra VM-aktuella ryttare: Anna Freskgård, Hanna Berg, Malin Josefsson och Niklas Lindbäck, ingen av dem är dock anmäld med sin tilltänkta VM-häst. Banbyggaren avstår dock huntingen.
”Höjden på hindren är inget problem men de här ryttarna rider fortare än jag. De har mer speed!”

Totalt finns 17 ekipage på startlistan. Tobias Grönberg – före detta landslagryttare i fälttävlan och numera framförallt hopptränare – rider La Chique och flerfaldiga huntingvinnaren Sandra   Gustafsson tar ut E-Zevit. William Nilson Fryer/Balotelli och Pontus Hugosson/Stella är några andra fälttävlansprofiler som finns i startlistan.

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden