Hoppning
11 mars 2018 19:06

von Eckermann placerad i Rolex Grand Prix

InternationelltHenrik von Eckermann red Mary Lou till en placering i den femstjärniga Rolex Grand Prix, Dutch Masters, över 1,60-hinder i holländska 's-Hertogenbosch sent på söndagens eftermiddag.

von Eckermann placerad i Rolex Grand Prix
Henrik Von Eckermann och Mary Lou plockade en placering i Dutch Masters som ingår i prestigeserien Rolex Grand Prix. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann och Mary Lou (WEST sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg Karl Schneider) slutade åtta i den 40 ekipage stora, prestigefyllda klassen.

Mary Lou var en av 13 hästar som nollade första rundan, men i omhoppningen blev det fyra fel. Då hjälpte det inte att tiden var en av de snabbaste.
– Jag chansade till sista hindret och kom lite för nära. Så jag tog frambommen på oxern, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

Åttondeplaceringen gav dock bra utdelning i form av prispengar – 20 000 euro, ungefär 180 000 kronor. Segraren Niels Bruynseels, Belgien, fick 264 000 euro, ungefär 2,5 miljoner kronor för sin seger tillsammans med Gancia de Muze.

Dutch Masters ingår i serien Rolex Grand Slam tillsammans med andra femstjärniga GP-hoppningar i Aachen, Spruce Meadows och Geneva. Förutom väl tilltagna prispengarna – totalt ungefär 45 miljoner kronor – på de fyra tävlingarna finns det flera olika bonuser till den som eventuellt vinner flera av av de fyra tävlingarna inom en viss tid.

Resultat

Läs mer om bonussystemet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden