Hoppning
6 december 2019 19:44

Europas hopplag övertygade i Paris

InternationelltDet blev seger för Europalaget när årets upplaga av Riders Masters Cup avgjordes i Paris sent på fredagskvällen.

Europas hopplag övertygade i Paris
Henrik von Eckermann går ut sist. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jenny Schwieler Staaf

De båda lagen gjorde upp över en Grand Prix-bana sent på fredagens kväll. Ryttarna duellerade mot varandra och där duellvinnaren fick tio poäng till sitt lag.

Henrik von Eckermann fanns med i det europeiska lag och han red Fancy Me. Ekipagets motståndare i första rundan var USA:s Laura Kraut/Fleurette och denna duell vr sist av de fem.
– Europas lag är riktigt starkt, det här kommer att bli väldigt spännande, säger Laura Kraut i en film från lottningen.

Efter duellerna följde en tidshoppning på 1,45-hinder där ryttarna hade möjlighet att byta till en annan häst. Först på plan är en ryttare från det förlorande laget i den första hoppningen, och vinnarlaget får utse motståndare till denna. Därefter är det vinnarlagets tur att skicka ut en ryttare, och det andra laget som får utse motståndare.

Europa har hittills vunnit alla fyra tidigare Riders Masters cup.
– Det blir nervöst. Vi vill inte bli de första att förlora, säger Henrik von Eckermann i filmen från lottningen.

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona ledde det europeiska laget.

Seger för Europa

Det började med en seger för Europa genom seger för regerande Europamästaren Martin Fuch/Chica B Z men sedan grejade både Marlon Modolo Zanotelli och Rodrigo Pessoa segrar åt USA.

Darragh Kenny snyggade till siffrorna lite genom att ta hem sin duell åt det europeiska laget.

Smidiga Fancy Me bjöd på en fin runda i ett bra tempo och det såg ut att hålla hela vägen, men på sista hindret i 1,50-banan kom ett nedslag. Laura Kraut gav inte bort något och satt en säker nolla, vilket innebar att hon vann duellen.

Efter de fem duellerna var det ledning för Amerika med 40 poäng mot Europas 35.

I andra rundan blev det ett tidigt bakslag för Amerika då Marlon Modolo Zanotellis Sweet Tricia inte alls var med på noterna och stannade två gånger.

Ännu en utesluten

Sedan hände samma sak med nästa ekipage i det amerikanska laget, Kara Chad/Viva, också vägrade ut sig. Detta innebar en ledning för Europa efter första två rundorna i andra omgången.

Laura Kraut satsade sedan verkligen allt i sin duell mot Jos Verlooy, men fick se sig slagen trots att hennes runda var både snabb och felfri. Detta innebar att Europa drog i från med 95 p mot Amerikas 50.

Henrik von Eckermann ställdes mot Rodrigo Pessoa/Jos Verlooy i andra rundan. Brasilianaren var både snabb och felfri, von Eckermann svarade med en väl avvägd och balanserad runda som inte såg så snabb ut, men det räckte inte för att vinna duellen. Men segern för Europa säkrades.

Duellerna i första rundan

1. Martin Fuchs–Kara Chad
2. Kevin Staut–Marlon Modolo Zanotelli
3. Jos Verlooy–Rodrigo Pessoa
4. Darragh Kenny–Eric Lamaze
5. Henrik von Eckermann–Laura Kraut

Här kan du se tävlingen

Kolla in filmen från lottningen.

Startlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden