Hoppning
17 december 2013 12:48

Vos rider mer svenskt

Holländske hoppryttaren Robert Vos rider sedan tidigare svenskfödde Carat. Nu har han en ny svensk talang i stallet.

Vos rider mer svenskt
Robert Vos med Carat i Odense i höstas. Kim C Lundin kim@witnet.se

Den holländske ryttaren Robert Vos har mer än tio hästar igång på internationella tävlingar och rider professionellt sedan många år.

Han har haft flera framgångar med Carat (SWB f -00 e Cardento-Krevad, uppf Bengt Wallin) och Vos är för närvarande rankad som 240:e i världen på FEI:s ryttarlista.

Senaste köpet är 6-årige Don Gretzky (SWB e Corlensky G-Donnerhall, uppf Lena Sellman) från början planerad som en dressyrtalang men hoppförmågan har tagit över genom placeringar och starter i Breeders. Caroline Frisch har ridit och utbildat och det är Lena Hedberg som säljer.

I stallet finns sedan ett år tillbaka Maria  och Sven-Erik Larssons uppfödning Sputnik VT (SWB f-07 e Manhattan-Laptop) som gick unghäst-VM med Elin Jansson. En dubbeltalang med 48 p för gångarter och 50 p i hoppmomentet på 3-årstestet.

Mer svenskanknytning finns genom Selano som tävlades av Royne Zetterman och Hanna Klensmeden innan han återgick till Holland och Robert Vos.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden