Krönika
14 maj 09:42

Webbchefen: ”Jag är ett lyckligt vrak”

LedareSituationen som hästägare kan gå från toppar till dalar på bara ett litet kick - inte minst när nyförvärvet drabbas av kolik. Ridsports webbchef Lina Nydahl påminner om att passa på att njuta när livet känns bra.

Webbchefen: ”Jag är ett lyckligt vrak”
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Skkymningen har precis sänkt sig efter en nyp-i-armen-solnedgång och bredvid mig skrittar min dotter på familjens nyaste medlem, den kolsvarte 6-årige SWB-drömmen som äntligen slagit in. Träningspasset har gått lysande. Rena byten i båda varven, glad häst, överlycklig dotter. Det bubblar till i magen, lyckobubblor.

Vid 44 års ålder, varav 33 som hästägare, finns fortfarande saker att lära. Men en sak sitter numera i ryggraden. Det gäller att njuta när livet känns bra. Koppla på meganjutet och släppa fram alla härliga lyckokänslor man kan uppbringa. Särskilt när det gäller flow i hästlivet.

Det gäller att njuta när livet känns bra.

En vecka senare kan jag krasst konstatera att den där rofyllda kvällen var en av hästlivets toppar. Nu befinner vi oss i en jävligt jobbig dal. Klockan är 6 på morgonen och den svarte drömmen ligger platt i sin box vid morgonfodring, med tydliga magsmärtor. Höet är uppätet, men vattenhinken orörd och koliken ett faktum. Tre timmar senare, otaliga veterinärtusenlappar fattigare jobbar vi oss sakta uppåt igen. Drömmen är nyskiten, jag och dottern häller i oss varsin rejäl kaffe och andas ut.

Dagen efter äter jag middag med ett gäng vänner som alla lagt hästeriet på hyllan. De förstår precis känslan av gårdagen och sympatierna haglar. Liksom konstateranden om hur skönt det ”nya” livet – utan häst – är. Just av ovan nämnda anledning.

Jag kliver ur bilen hemma på gården. Vårkvällen är ljuvlig och på väg in smyger jag in i stallet för att kolla till drömmen. Yrvakna ögon möter mig, med höstrå i mungipan. Vattenhinken på 40 litet är till hälften urdrucken. Han blåser mig varmt i ansiktet. Och är värd varenda minut av hästägarångest.

Är värd varenda minut av hästägarångest.

Njut av det senaste numret av tidningen Ridsport. Tyvärr på risigt papper. Men det vänder, till nästa nummer. Toppar och dalar, även i pappersbranschen.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 8/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden