Hoppning
30 oktober 2022 19:32
Ridsportplus

Wilma efter världscupen: ”Det här är det största vi gjort”

Världscupen i LyonEgentligen var det meningen att Wilma Hellström skulle starta i Helsingfors och Angelica Augustsson Zanotelli i Lyon. Men de skiftade om. "Och det blev ju bra, för oss båda" säger Wilma Hellström som var en av bara sex felfria på den utmanande banan i Lyon.

Wilma efter världscupen: ”Det här är det största vi gjort”
Wilma Hellström och Cicci BJN på prisutdelningen i Lyon. Foto: PSV J.Morel

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon var näst först ut i startfältet. Ingen drömlottning precis.
− Det fanns inget annat val än att göra en plan och hålla fast vid den. Det kan till och med vara lugnare än att ligga längre ned i listan, säger Wilma Hellström till Ridsport strax efter att prisutdelningen är avslutad i Lyon.
− Att trekombinationen skulle bli utslagsgivande förstod vi när vi gick banan, men Cicci var fantastisk. Trots att trekombinationen kom ur en högersväng så var hon inte påverkad alls, säger Wilma om sin häst som inte har något högeröga.

101 : Cicci Bjn : Hellström Wilma
Wilma Hellström tar sig an trekombinationen. Foto: PSV J.Morel

Tuff men schysst bana

Banan krävde sin tribut, och just trekombinationen ledde till nedslag gång på gång. Det var inte många ens av de erkänt skickliga ryttarna i startfältet som klarade den felfritt.
− Det var en tuff bana, men schysst. Sedan var det inte min dag när vi kom till omhoppningen. Den hade vi kunnat göra mycket bättre, och jag har tagit med mig vad jag har att lära därifrån, säger Wilma om de 8 felen hon fick med sig där.
− Men både Cicci och Quinti von Hof har gått fantastiskt i Lyon, och rivningarna i omhoppningen var faktiskt de enda rivningarna på alla starter här.
− Att få rida världscupen är det största jag och Cicci har gjort.

Ser fram mot ännu en världscupomgång

Nu hoppas Wilma på minst en start till i världscupen, och möjlighet att addera ytterligare poäng till de elva poängen från Lyon.
− Planen är start i Madrid om tre veckor.

Sedan sex år tillbaka är Wilma stationerad i Holland, där hon hyr in sig på en gård i Valkenswaard.
− Här är vi mitt i smeten, och allt är tillgängligt. Jag bor nära Angelica och Marlon Modolo Zanotelli, så jag kan lära av dem, säger Wilma Hellström.

Resultat

Ställningen i världscupens västeuropeiska liga

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden