Hoppning
30 juni 13:26

Wilma Hellström och Cicci briljerar – bästa svensk i GP

GCT Stockholm 2024Vilken helg det blev för Wilma Hellström och Cicci BJN. På söndagen fick ryttaren stå på podiet som bästa svensk i GCT Grand Prix i Stockholm.

Wilma Hellström och Cicci briljerar – bästa svensk i GP
Wilma Hellström, tvåa i GCT Grand Prix på hemmaplan i Stockholm. Foto: Daniel Enestubbe

De bästa ryttarna och hästarna från lördagens lagklass tog sig vidare till helgens avslutande GCT Grand Prix på Stockholm Stadion, med 35 ekipage till start. Klassen avgjordes i bedömning två faser över 1,60-hinder. Tio ekipage tog sig vidare till omhoppning, varav två svenskar. 

Wilma Hellström och Cicci BJN var felfria i grundomgången, liksom i lördagens klass, och tog sig vidare till omhoppning. Även i fas två blev det felfritt med tiden 46,16. De blev därmed bästa svenska ekipage på andra plats, efter Belgiens Olivier Phillippaerts och H&M Miro som tog hem segern.

Söndag Pris 1
Wilma Hellström kom tvåa, här tillsammans med vinnaren Olivier Phillippaerts och trea Jerome Guery. Foto: Daniel Enestubbe
Söndag Philippaerts 2
Olivier Phillippaerts och Miro. Foto: Daniel Enestubbe
Söndag Wilma 3
Wilma Hellström och Cicci Bjn. Foto: Daniel Enestubbe
Söndag Wilma 2
Wilma Hellström och Cicci. Foto: Daniel Enestubbe

Emma Emanuelsson brast ut i ett stort leende när hon och Canbella Blue PS var felfria i grundomgången och gick vidare till omhoppning. I fas två föll en bom och det blev fyra fel och en sjundeplacering som slutresultat i klassen för ekipaget.

Söndag Emma 2
Emma Emanuelsson och Canbella Blue PS. Foto: Daniel Enestubbe

Stolpe ut för världsettan

Förra årets GP-vinnare i Stockholm Henrik von Eckermann och King Edward glänste under lördagen när de var felfria i 1,60-klassen, vann individuellt och kom trea i laghoppningen. I söndagens Grand Prix startade de sist i grundomgången, och var segertippade, men det ville dock inte gå vägen. Många fina språng till en början – men sedan föll bommarna. Det blev fyra bommar ned för världsettan och King Edward. 

Söndag Hve 2
Henrik von Eckermann och King Edward på Stockholm Stadion. Foto: Daniel Enestubbe

Peder Fredricson och Vroom de la Pomme Z fick ett retligt nedslag på det allra första hindret i grundomgången. Fyra fel i en övrigt fin runda. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden