Hoppning
30 juni 15:08
Ridsportplus

Drottning Wilma av Stockholm: ”Lätt att åka hem nu”

GCT Stockholm 2024Stockholm – har vi en ny drottning i stan? Wilma Hellström har skinit ikapp med solen och stadionpubliken har älskat varje meter hon ridit under en känslomässig GCT-helg som slutade på Grand Prix-podiet.
– Roligt att hon verkligen får visa vilken fantastisk häst hon är, säger Wilma Hellström om sin Cicci Bjn.

Drottning Wilma av Stockholm: ”Lätt att åka hem nu”
Wilma Hellström har nu tagit sin första individuella topp-tre placering i femstjärnig Grand Prix – på hemmaplan. Foto: Daniel Enestubbe

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Fyra tiondelar skiljde upp till segrande Olivier Philippaerts. Det var tävlingsmänniskan Wilma Hellström givetvis besviken över. Men att sluta tvåa i en femstjärnig 1,60 – det är ryttaren Wilma Hellström enormt lycklig över.

  – Jag rankar det här väldigt högt. Herregud, det är den första topp tre-placeringen jag har i en femstjärnig Grand Prix. Och på hemmaplan också, så jäkla gött, säger Wilma Hellström.

  Söndag Wilma 2
  Wilma Hellström och Cicci. Foto: Daniel Enestubbe

  Gjorde allt hon kunde

  Efter att den givne och ständige förhandsfavoriten Henrik von Eckermann och hans superstar King Edward mycket oväntat noterat hela fyra nedslag var det Wilma Hellström och Emma Emanuelsson som utgjorde de blågula styrkorna i det tio ekipage starka omhoppningsfältet i GCT Grand Prix på Stockholm Stadion.

  När Wilma Hellström gick ut som näst sista ryttare jagade hon ledande Philippaerts. Hon gick för det, la in turbon inför en jublande stadionpublik och gjorde allt hon kunde. Det räckte nästan.

  – Precis när jag skulle starta hörde jag några på läktaren som ropade ”Heja Wilma, rid som fan”. Jag tänkte: ”Japp”. Det var så härligt att känna publikens stöttning. Det är helt otroligt.

  Hur summerar du din helg i Stockholm?

  – Jag kan verkligen inte klaga. Hästarna har hoppat fantastiskt alla dagar och det kommer att vara lätt att åka hem nu.

  Hade du väntat dig att stå på podiet i dag?

  – Någonstans vet jag att vi är kapabla till det och jag hade varit besviken om vi inte gjort det. Men sedan ska man göra det och då handlar det mycket om dagsform.

  En sportslig helg som nått de höga höjderna för Wilma Hellström har också mixats med det tuffa beskedet att hon står utanför OS-truppen. Nu ska hon ta en dag i taget, väl medveten om att allt kan hända när hästar är inblandade. Och skulle något hända är hon beredd.

  – Absolut, det är klart jag är det. Vi är redo om det behövs, säger Wilma Hellström.

  Söndag Wilma 11
  Wilma Hellström, tvåa i GCT Grand Prix på hemmaplan i Stockholm. Foto: Daniel Enestubbe
  Söndag Pris 3
  Prispallen. Foto: Daniel Enestubbe
  Söndag Pris 1
  Wilma Hellström kom tvåa, här tillsammans med vinnaren Olivier Phillippaerts och trea Jerome Guery. Foto: Daniel Enestubbe

  Emma satsar på nästa års EM

  Söndagens andra blågula utropstecken var Emma Emanuelsson, som slutade sjua i klassen efter ett retligt nedslag i omhoppningen med tioåriga stoet Canbella Blue.

  – Jag är jätteglad. Hon gjorde en fantastisk omhoppning trots att hon inte gjort så många i 1,60. Jag har haft en jättebra helg, det har varit fina tävlingar och att få rida på hemmaplan är det bästa av allt, säger Emma Emanuelsson.

  Frågan är hur långt det fina ekipaget kan nå. Det ser väldigt lovande ut inför framtiden och Emma hymlar inte med målsättningen. Hon vill blanda sig in i landslagsdiskussionerna och ge Henrik Ankarcrona ännu mer angenäma problem.

  – Fortsätter det så här är målet att nå EM nästa år. Hon har varit bra hela tiden och fortsätter hon så här borde hon kunna nå dit, säger Emma Emanuelsson.

  Är hon till salu?

  – Nej, det är hon inte. Samtidigt vet man aldrig, men jag har bra ägare som vill vara med och satsa och jag hoppas att jag får fortsätta min resa med henne.

  Söndag Emma 2
  Emma Emanuelsson och Canbella Blue PS. Foto: Daniel Enestubbe

  Resultat GCT GP Stockholm

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden