Hoppning
29 juni 16:12
Ridsportplus

Wilma Hellström utanför OS-laget: ”Hjärtat säger att hon gjort allting rätt”

OS 2024Strax efter 12.30 på lördagen kom beskedet. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson blir Sveriges bidrag till OS-hoppningen. Fjolårets EM-hjälte Wilma Hellström föll på mållinjen.

Wilma Hellström utanför OS-laget: ”Hjärtat säger att hon gjort allting rätt”
Förbundskapten Henrik Ankarcrona kommenterar OS-uttagningen. Foto: Daniel Enestubbe och Kim C Lundin (Wilma)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När Ridsport pratade OS med Wilma Hellström, dagen innan OS-uttagningen på Stockholm Stadion, sa hon:

  – Det är klart att det funnits med efter förra året, med all rutin mina hästar har. Det är det man vill. Jag har lagt upp säsongen för att Cicci ska vara i toppform de här månaderna och hon känns jättebra och pigg. Man får lite grann tänka bort allt snack och se till sig själv och det jag själv kan göra och påverka.

  Nu står det klart att hon hamnar utanför det svenska laget. När vi frågar förbundskaptenen Henrik Ankarcrona vad Wilma Hellström föll på svarar han:

  – Det är egentligen den erfarenhet som de andra besitter. Det var å ena sidan ett enkelt beslut, å andra sidan var det jobbigt att fatta det. Hjärtat säger att Wilma gjort allting rätt. Hon har matchat hästen på ett fantastiskt fint sätt. Det är lite samma som med Rolf-Göran Bengtsson; jag introducerade henne för SOK för två år sedan, tog med henne på precamp i Fuerteventura och hon var med OS-truppen på världscupfinalen. Det är en väldigt lång resa och så kommer man hit, hon har gjort allt rätt men hamnar ändå precis utanför. Det är klart att det är tufft.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden