Dressyr
6 oktober 2018 12:13

Wow-faktor när Athena intog Flyinge

Breeders TrophyAthena fortsätter visa vad hon går för i sin årgång. På lördagen vann hon Breeders för 5-åriga gångartshästar.

Wow-faktor när Athena intog Flyinge
Rebecca Mauléon och Athena på väg mot seger i Breeders för 5-åringar. Foto: Roland Thunholm

– Vi kan inte be om mer, sa domarna när Athena (SWB sto Tailormade Temptation-Master, uppf/äg Christina Olsson) hade gjort sitt i Flyinges stora ridhus på lördagen.

Athena har visat framhovarna sedan hon var föl och deltog i Sverigefölet. Hon har bland annat vunnit 3-årstestet, kvalitetsbedömningen, var femma på Breeders som 4-åring och gick unghäst-VM nyligen.

Under finalen visades hon förtjänstfullt av Rebecca Mauléon och inkasserade bland annat betyg 9 för sin galopp och 9,2 för allmänt intryck.
– Hon har inga svagheter och framförallt har hon talang för det som är svårt, säger Rebecca Mauléon som har ridit stoet sedan i våras.

Athena visade bland annat bra bakbensaktivitet i traven, en elastisk och avsänd skritt och en rytmisk och justerbar galopp.
– WOW! sa domarna när uppvisningen var klar.
– Det är en underbar häst.

Christina Olsson var stolt och glad efter prisutdelningen.
– Nu ska Athena få lite vila, sedan ska vi fundera på nästa steg. om vi eventuellt ska göra någon mer start i år, säger hon.

Det var tolv hästar till final och Athena vann med 90 procent. Närmast efter kom Notting Hill TH (SWB hingst e Floricello-Donnerhall, uppf Agneta Herslow och Christian Hansson, äg Hannell Dressage Stable AB), riden av Marina Mattsson. Han fick 87,4 procent efter jämna, höga siffror där domarna gillade galoppen lite extra och belönade den med 9.
– En underbar, elastisk och mjuk häst som gjorde ett supertest här i dag, sa domarna.

Darin (SWB val e Dalwhinnie-x Schwadroneur, uppf/äg Annica Wahlman) tog hand om tredjeplatsen med 84,6 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-