Nyheter
1 mars 2018 09:00

Yajamila pausar hemma i Sverige – fölplaner diskuteras

PausOS-hästen Yajamila pausar från tävlingsbanorna. Nu är hon hemma igen hos sina uppfödare och ägare Johanne och Karoline Goldberg.

Yajamila pausar hemma i Sverige – fölplaner diskuteras
Yajmaila for hem efter tävlingarna i Göteborg. På bilden till vänster, som är tagen vid ett tidigare tillfälle, myser OS-hästen med Karoline Goldberg. Foto: Privat/Roland Thunholm

– Det är underbart att henne här. Både vi och alla de andra hästarna är glada att hon är hemma, säger Karoline Goldberg om att deras ögonsten Yajamila har landat på hemmaplan efter att ha tävlat klart på Gothenburg Horse Show.

Yajamila (SWB, sto, f 2006, e Lux Z-Daimler, uppf/äg Karoline och Johanne Goldberg), som gick OS med Henrik von Eckermann och har tävlats av Rolf-Göran Bengtsson sedan i somras, får nu en paus efter några intensiva tävlingsår. Det är ett beslut som de inblandade har tagit gemensamt och samarbetet med Rolf-Göran är för tillfället pausat.

– Vi sätter hästen främst. Vem som helst kan se att Yajamila inte har varit på den nivån där jag tror att hon hör hemma och det känns som att hon behöver vila för att kunna komma tillbaka, säger Karoline.
– Kanske borde hon ha fått en paus efter OS i stället för att smälta allt, men det är lätt att vara efterklok. Nu mår nog Yajamila bra av att vara lite ”privathäst”, men vi stänger inga dörrar inför framtiden.

Os 2016, Dag 14 Ridsport, Hoppning, Jumping
Yajamila och Henrik i OS-finalen 2016. Foto: Roland Thunholm

Hur lång pausen blir och vad framtiden kommer att bjuda på är inte spikat. Ägarduon har pratat om att ta föl på Yajamila och nu, när Karoline just har kommit hem efter en forskningsresa i Afrika, ska de i lugn och ro sätta sig ner och prata om olika alternativ.
– Frågan är om vi någonsin skulle kunna sälja Yajamilas föl. Vi kunde ju inte sälja Yajamila trots stora bud, säger Karoline och skrattar.

Hon har börjat rida Yajamila på hemmaplan och berättar att Yajamila, förstås, känns finfin efter sina månader hos Rolf-Göran som Karoline beskriver som ”världens bästa hästmänniska”.
– Det är en ära att sitta på en häst som Rolf har ridit. Hon går som ett urverk – det är en helt otrolig känsla att rida henne.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-