Nyheter
5 januari 2018 16:46

Henrik och Artiste fixade första pallplatsen

Mer HenrikHenrik von Eckermann följde upp sin Abu Dhabi-seger med ännu en placering. Nu blev han trea tillsammans med den relativt nya hästen Artiste De L’Abbaye D’Aulne.

Henrik och Artiste fixade första pallplatsen
Henrik von Eckermann placerar sig om och om igen. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermanns utomhusform verkar ha infunnit sig på momangen. Han vann tidigare under fredagen en fyrstjärnig 1,45 med Cantinero i Abu Dhabi och avrundade dagen med ännu en placering på samma höjd.

I ackumulatorklassen var det dags för Artiste De L’Abbaye D’Aulne (SBS, val, f 2006, e Conquest van de Helle-Idem d’Azur). Artiste gör sin femte tävling med Henrik och hittills har det varit blandad kompott med en åttondeplats i tvåstjärnig 1,45 och placering 13 i femstjärniga Lyons 1,50 bland de bästa resultaten. I Abu Dhabis 1,45 blev det en ny prima runda för ekipaget och deras första pallplats i form av placering tre.

På plats sju var det mer svenskt i form av Evelina Tovek och Beezie. Svenskarna hoppar vidare under lördagen och då väntar en 1,50 plus världscupen på 1,60.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden