Hoppning
9 juni 2019 14:23

Yngst starkast i Grand Prix på Strömsholm

Grand Prix-hoppningTre ekipage gjorde upp i winning round i Grand Prix-hoppningen på Strömsholm. Vinnande ur striden – 17-årige junioren Joel Torstenson på Felix.
– Det är det största jag gjort, säger Joel Torstenson.

Yngst starkast i Grand Prix på Strömsholm
Foto: Pernilla Hägg

Till winning round i Grand Prix-hoppningen över 1,50 gick tre ekipage – Joel TorstensonFelix (val f-07 e Feliciano-Imperator, uppf och äg Dräggesta gård AB) och Niklas ArvidssonKomeet Vd Bisschop på fyra fel vardera, och felfria Olof Smith på Etalon Lux N 1262.  17-årige Joel Torstenson, yngst i startfältet, inledde där med en felfri ritt och satte press på de andra. Niklas Arvidsson drog på sig en rivning till och landade därmed på åtta fel.

För Olof Smith föll hinder nummer fem och när sedan en bom trillade i kombinationen gick segern, och de 50 000 kronorna, till Joel Torstenson.
– Det är jättekul, det är det största jag har gjort. Jag hoppades på att bli trea när jag gick vidare till winning round, säger han.

Att lyckas slå två rutinerade ryttare som Niklas Arvidsson och Olof Smith i en winning round bygger på segern extra.
– Det är jättecoolt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är en magisk häst. Jag har ridit honom sedan han var sju och tagit upp honom till de här klasserna själv. Det är kul att ha gjort den här resan, säger han.

Vidare mot Tyskland

För vinnaren finns det dock inte särskilt lång tid att njuta. Redan en timme efter segern åker han vidare till Tyskland för att tävla. Med där är Digital VT, en häst som tidigare reds av Elin Jansson och Arnold Assarsson, men som Joel nu får lov att rida. Målet är att rida junior-EM.
– Jag fick rida den när de skulle flytta till Tyskland men när de flyttade hem fick jag fortsätta. Det är jag väldigt tacksam för.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden