Fälttävlan, Ponny
19 augusti 2018 18:23

Young riders säkrade svenskt guld på seniorernas NM

MedaljregnNM i fälttävlan satte punkt med flera medaljer inklusive dubbla guld till Sverige och det var unga ekipage som lyckades allra bäst.

Young riders säkrade svenskt guld på seniorernas NM
Vendela Eriksdotter Rubin och Vienna Imperial.. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Fälttävlansryttarnas Nordisk-baltiska mästerskap i Finland har avslutats och det blev en fin skörd medaljer till Sverige. Young ridern Vendela Eriksdotter Rubin red i seniorernas tvåstjärniga klass och det resulterade i guld med Vienna Imperial. På pallen hade hon dessutom sällskap av lagkamraten Saga Souvanen, även hon young rider, som la beslag på bronset med Nueller Aldrie.

Saga Suovanen - Nueller Aldrie (f.3) Fj-0731
Ännu ett ungt ekipage som satte seniorer på plats. Ett eget brons och ett guld i lag för Saga Souvanen och Nueller Aldrie. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Seniorlaget med Madelene Gustafsson/Miami C, Emma Tingsby/Zinobi, Vendela Eriksdotter Rubin/Vienna Imperial och Saga Suovanen/Nueller Aldrie samt landslagsledare Anne Persson bärgade lagguldet som bäst av de fem nationerna till start.

Mer medaljer

Det svenska ponnylaget med Wynja Eriksdotter Rubin/Dushanbe MW, Ellen Skogström/Aramis, Tindra Ingemansson/Borris Louie och Alice Westermark/Soeborggaards Bastogne med landslagsledare Lena Bredberg i täten tog silver. Danmark säkrade guldet och Norge tog bronset. Ellen och Aramis lyckades bäst individuellt och blev bronsmedaljörer.

Ellenskogströmaramis
Ellen Skogström och Aramis tog hem ett brons samt ett lagsilver. Foto: Lena Bredberg

Junior/young rider-laget, även det under ledning av Anne Persson, med Isabella Lidbrandt/Ottawa, Petronella Skoglund/Apollo Gammelgarden, Amanda Andersson/Cocktail Imperial och Amanda Sternberg/El Samuel tog brons. Fem nationer kom till start i lag-NM. Amanda Andersson och Cocktail Imperial var det svenska ekipage som lyckades bäst individuellt och säkrade ett silver.

Resultat

Nmsverigeprivat
Sverige hade en stor trupp på plats under mästerskapet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden