Hoppning
10 april 2018 12:16

Zacramento och Toveks Mary Lou genom vet-check

VärldscupfinalHoppningens världscupfinal i Paris startade på allvar med morgonens vet-check i stora AccorHotels Arena. Två hästar skickades till Holding box, de svenska hästarna seglade igenom.

Zacramento och Toveks Mary Lou genom vet-check
Douglas Lindelöw och SWB-hästen Zacramento och Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou seglade igenom besiktningen. Foto: Kim C Lundin

Alla internationella tävlingar inleds med en ”horse inspection”, ofta benämnt vet-check, men så mycket veterinär besiktning är det inte. En mycket enkel visning där hästen ställs upp, skrittar 20 meter och travar ungefär lika mycket. Ibland begär veterinär och domare att hästen ska visas en gång till men de flesta gör ett snabbt varv. Efter inspektion får hästarna ridas inne på tävlingsbanan.

Visningen går i nationsvis i bokstavsordning och mot slutet kom de svenska ryttarna med sina hästar.

Zacramento
Douglas Lindelöw och SWB-hästen Zacramento seglade igenom besiktningen. Foto: Kim C Lundin
Toveks Mary Lou
Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou. Foto: Kim C Lundin

Den regerande championen McLain Ward och HH Azur ser ut att vara i toppform båda två.

Hh Azur
Regerande titelhållaren McLain Ward med sin HH Azur som såg stor, stark och mycket atletisk ut utan sadel. Foto: Kim C Lundin

En annan utmanare om topplaceringen är Harrie Smolders. Hans hingst Emerald har verklig närvaro även i en så stor arena som den här.

Fyra SWB-hästar deltar i världscupfinalen.

Det amerikanska teamet slog i år rekord med vita hästar.

Bull Run's Faustino De Tili
Amerikanerna har fler skimlar än tyskarna här, sötast var Bull Run’s Faustino De Tili som rids av Kristen Vanderveen. Foto: Kim C Lundin

Dagens visning resulterade i två hästar till Holding box, och de gick inte igenom på återinspektionen så nu blir det en andra besiktning onsdag morgon. De två ekipagen är Lettlands Kristaps Neretnieks med Moon Ray och amerikanska Jenni McAllister med Legis Touch the Sun.

I eftermiddag tränar ryttarna för första gången i arenan, under onsdagen är det uppvärmningsklass och dragning vid 20:30 på kvällen.

Definite entries, ej uppdaterad efter vet-check

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden