Hoppning
16 november 2016 13:30

”Coolt att de är nominerade till samma pris”

Hjalmar Fredricson syntes flitigt i media när han ville byta biljetter till pappa Peders tävlingar mot en chans att se Zlatan. Snart ställs stjärnorna mot varandra när Ņrets manliga idrottare ska koras och Ridsport ringde upp Hjalmar för att kolla vem han egentligen håller mest på.

”Coolt att de är nominerade till samma pris”
Hjalmar Fredricson håller på Zlatan för det mesta, men Peders OS-silver väger ändå tyngre.

Drömmen för fotbollsfantasten Hjalmar Fredricson, 9, gick i uppfyllelse förra året. Han fick inte bara se Zlatan spela på sin gamla hemmaplan i Malmö utan även träffa idolen. I går offentliggjordes det att Zlatan Ibrahimovic och Peder Fredricson båda är nominerade till priset Årets manliga idrottare 2016 som delas ut på Idrottsgalan.

När Ridsport frågade Peder vem han tror att Hjalmar håller på skrattade Peder gott och kunde inte svara på frågan. Hjalmar själv var i skolan när nomineringarna blev klara, men fick höra när han kom hem att pappa Peder och Zlatan tävlar om samma pris.
– Det är coolt och känns nästan lite konstigt. Jag var inte alls beredd på det, säger Hjalmar.

Han berättar vidare att den till synes kaxiga Zlatan var väldigt snäll när de träffades förra hösten och han förstås håller koll på läget.
– Ett tag gick det väl sådär i Manchester United, men nyligen gjorde han mål igen, rapporterar Hjalmar.

Det finns ju många ridsport-fans som hejar på Peder inför prisutdelningen, men frågan är vem du håller på?
– Pappa! Såklart att jag håller på pappa.

Puh, det var trevligt att höra. Vad säger du om årets prestationer?
– Zlatan har inte varit jättejättebra i år tycker jag, medan pappa faktiskt blev tvåa i OS.

Hjalmar och resten av svenska folket får veta den 16 januari 2017 vem som blir Årets manliga idrottare. Förutom Zlatan och Peder kan rallycrossföraren Mattias Ekström och golfaren Henrik Stenson vinna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden