Distansritt
13 februari 2014 08:40

Olovlig drivning gav böter

Vid ett distanslopp i Bahrain 8 februari fångades ryttaren Sheik Mohammed Bin Mubarak (BRN) och hans team på webbsändning med otillåten drivning. Det blev ett gult kort till ryttaren, avstängning säsongen ut och böter. Se filmen här.

Olovlig drivning gav böter
Kim C Lundin kim@witnet.se

Avstängningen kommer från det nationella förbundet i Bahrain och de stängde även av groomen som fångats på film.

Tävlingen var en CEI2* i Bahrain och incidenten rapporterades till Ground Jury som kunde lägga både fil och vittnesmål till bevisen.

Filmklippet kommer från amerikanska Chronicle of the Horse som fångade det via webb-tv och spred det via sin webb-site och via sociala medier. Deras första publicering plockades ner av Facebook, oklart vem som anmält det, men den andra publicering har fått ligga kvar orörd.

Bötesbeloppet för ryttaren är knappast kännbart. 500 CHF motsvarar 3750 kr, förmodligen inte särskilt kännbart för ryttaren som är Person Responsible enligt reglementet.

Källa: Chrono of the Horse, FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden