Matthias Rath hoppas vara på väg tillbaka.
Matthias Rath hoppas vara på väg tillbaka.
Foto: Roland Thunholm

Rath hoppas på Grand Prix igen

Dressyr  Efter att Totilas försvann från banorna försvann även hingstens ryttare Matthias Rath från Grand Prix-klasserna. Nu berättar Rath att han hoppas vara på väg tillbaka med en yngre förmåga.

32-åriga Matthias Rath har inte ridit de största klasserna sedan Totilas avslutade karriären efter det avbrutna mästerskapet 2015.

För Eurodressage berättar Rath att han fortfarande vill upp på högsta nivå och att det bör bli tillsammans med den godkända hannoveranerhingsten Foundation (f 2008, e Fidertanz-De Vito). Nyligen vann de alla lilla rundans klasser i Valencia.  
– Foundation utvecklas väl. Jag kommer förhoppningsvis vara tillbaka i Grand Prix snart, säger Rath till tidningen.

Tidigare hästar som har sett ut att vara de som Matthias Rath skulle nå Grand Prix med har inte tävlat vidare som planerat. Samba King, som ägs av svärföräldrarna och var tänkt för Raths fru, har inte tävlat på över ett år medan Bretton Woods har varit skadad och inte har tävlat sedan 2014. Eurodressage berättar att svärföräldrarna enligt Rath vill sälja Samba King då frun ännu inte rider sedan den senaste graviditeten.