Fälttävlan
6 september 2017 08:33

Svenskarna avancerar på världsrankingen

Det är rejäla avancemang för de svenska ryttarna när FEI:s senaste världsranking har släppts. Louise Svensson Jähde klättrar upp till plats 38 och är fortsatt främsta svensk.

Svenskarna avancerar på världsrankingen
Fortsatt uppåt för Louise Svensson Jähde på FEI:s världsranking (arkivbild). Lotta Gyllensten

FEI:s världsranking omfattar resultaten de senaste 12 månaderna. Den senaste rankingen baseras på tävlingsresultat från 1 september 2016 till 31 augusti 2017. Flera av de svenska ryttarna avancerar rejält i tabellen.

Bronsmedaljörerna från EM är de främsta svenskarna i tabellen, och allra högst av svenskarna ligger Louise Svensson Jähde som klättrar från plats 50 till plats 38. Sara Algotsson Ostholt avancerar från plats 102 till plats 51, Ludwig Svennerstål klättrar från plats 125 till plats 64 och Niklas Lindbäck ligger nu på plats 103 mot tidigare 119.

Övriga svenska ryttare på topp-200 är Malin Josefsson som avancerar från plats 2017 till 166 och Hanna Berg som gör ett tapp från plats 149 till 174.

I topp ligger som vanligt Michael Jung, Tyskland. Ny tvåa är Nicola Wilson, Storbritannien och till tredje plats har Andrew Nicholson, Nya Zeeland, avancerat.

Hela rankingen 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden