Ponny
15 mars 2015 14:25

Protest mot SM-kval

Bedömningen i lördagens SM-kval för ponnyer i hoppning på Ljungby Ridklubbs nationella tävlingar skedde inte enligt reglementet. Nu har det lämnats in en protest till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Det var i en medelsvår B-klass på lördagen som ekipagen hade möjlighet att göra ett kval till SM. Det handlade om bedömd inverkansridning. Inverkansridningen skulle ha dömts av två domare, men det kom bara en.
– Det är SvRF som ska skicka domare till dessa klasser med inverkansbedömning, men av någon anledning kom det bara en, säger Peter Steen som fick rycka in som tävlingsledare hos Ljungby Ridklubb. 

När någon kontrollerade den aktuelle domaren i TDB såg de att hen inte hade löst sin funktionärslicens för 2015. ”Klassen är inte genomförd enligt gällande reglemente och borde egentligen strykas”, står det i den protest som har lämnats in till SvRF. 

Kvalet hade ungefär 170 startande och alla utom tre klarade kvalgränsen. Därför anser den som har lämnat in protesten att ett annat alternativ är att de tre som inte klarade kvalet får sina resultat godkända då resultatet kunde ha blivit annorlunda med två domare på plats. ”De ska inte behöva lida för att förbundet bryter mot sina egna regler” står det vidare i protesten. 

Protesten finns nu hos Peter Steen som ska lämna den till SvRF. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden