Sportnytt
14 april 2016 08:51

Fler Ajax-ansökningar efterlyses

Det prestigefyllda Ajax-stipendiet på 200 000 kronor ska som vanligt delas ut under Falsterbo Horse Show. Ansökningstiden startade för en knapp månad sedan och nu efterlyser Ulla Håkanson fler ansökningar från lovande hopp- och dressyrryttare.

Fler Ajax-ansökningar efterlyses
Wilma Hellström, Malin Nilsson, Ulla Håkanson och Sandra Dahlin vid prisutdelningen 2014.

Mats Hendeliowitz, Jeanna Högberg, Alexander Zetterman och Jennie Larsson är bara några av de ryttare som under åren har tagit emot Ajax-stipendiet instiftat av Ulla Håkanson. Pengarna används till träning och många av stipendiaterna har senare tagit klivit upp i den riktiga eliten.

200 000 kronor till tre ryttare som är lovande inom hoppning eller dressyr ska återigen delas ut vid Falsterbo Horse Show. Ulla Håkanson konstaterar i sociala medier att ansökningarna är färre än vanligt, men än finns chansen – regler för ansökan hittar du hos Dressyrringen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden