Hoppning
26 november 2021 20:28

1,50-seger till supersnabba Springsteen

SIHS 2021Alla ville vara med i fredagskvällens 1,50 och göra upp om prispengarna på 600 000 kronor. Hela tio av de 18 tog sig till omhoppning, och väl där var det ingen som rådde på speedfantasten Jessica Springsteen.

1,50-seger till supersnabba Springsteen
Jessica Springsteen vann med Volage du Val Henry. Foto: Roland Thunholm

Stjärnskottet Ioli Mytilineou tog sin andrahäst I’Artiste de Toxandra i fredagens stora klass, och grekiskan hade den något otacksamma uppgiften att gå ut först i omhoppningen – något hon ändå gjorde med bravur och ännu en nolla. Tiden var dock inte blixtsnabb och näste startande Olivier Philippaerts putsade den rejält i sadeln på Miro – det visade sig senare räcka till en tredjeplats.

Alltid lika snabba Jessica Springsteen är ingen man vill möta i en omhoppning. Med Volage du Val Henry satsade hon allt till sista hindret och idag höll det – ny ledartid, över en halv sekund snabbare.

Peder Fredricson hade publikens stöd när han jagade ännu en seger, nu med Hansson WL – när det sista hindret föll brast hela arenan ut i ett unisont ”neeeej”. Springsteens tid visade sig inte vara omöjlig att slå, men istället blev det Ben Maher som nästan lyckades med sin Ginger-Blue. Han fick dock se sig slagen med fyra hundradelar och nöja sig med andraplatsen.

Resultat 1,50

Peder-fredricson-crusader-ice-6-211126-rt
Peder Fredricson och H&M Crusader Ice tog sin andra 1,40-seger i Friends. Foto: Roland Thunholm

Ännu en seger för Peder

Peder Fredricson fortsatte sitt vinnartåg när han tidigare under fredagen vann ännu en 1,40-klass med H&M Crusader Ice (SWB hingst f -11, e Cabachon-Corland, uppf Thina Stigsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB, Half Horse AB).

Precis som i torsdagens upplaga hade han återigen sin beridare, Stephanie Holmén, närmast bakom sig på Comete Saint Just. Rolf-Göran Bengtsson såg till att göra svensktrippeln komplett när han hoppade hem tredjeplatsen med Zuccero.

Resultat 1,40

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden