Hoppning
25 november 2021 22:05

Belgisk utklassning i 1,50-klassen

SIHS 2021Över 300 000 kronor stod på spel i 1,50-klassen som var torsdagens högsta klass i Friends Arena, och det blev en riktigt snabb upplösning där de svenska ryttarna fick se sig slagna.

Belgisk utklassning i 1,50-klassen
Abdel Said vann klassen med Arpege du RU. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson rev ner stora applåder när han fick till en snabb felfri runda med Hansson WL och tog ledningen. Ingen var riktigt nära att rå på honom förrän det var dags för amerikanskt på banan – Jessica Springsteen var den första som verkligen utmanade ledartiden, när hon fullkomligt susade runt banan med det lilla fuxstoet Tiger Lily.

Satsningen höll nästan hela vägen in i mål, men fram till sista oxern var ryttare och häst inte helt överens och bakbommen föll.

Peder_fredricson_hanssonwl
Peder Fredricson fick se sig slagen med Hansson WL. Foto: Roland Thunholm
Rolf-goran-bengtsson_zuccero
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero, dagens treor. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson visade tidigt att han var ute efter Peders tid, men den 9-årige hingsten Zuccero var inte riktigt lika kvick och ekipaget fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället blev det klassens sista startande, Belgiens Abdel Saïd, som putsade ledartiden rejält när han slog Peder med 1,5 sekund, i sadeln på Arpege du RU (SF sto f -10, e Apache d’Adriers-Quat’Sous, uppf Christophe Legue, äg As Sport Horses, Abdel Saïd).

Abdel Saïd berättade i segerintervjun att han planerar att hans känsliga vinnarsto nu ska gå lite lägre klasser de närmaste dagarna för att sedan göra ett nytt försök till seger i söndagens Grand Prix.

Resultat 1,50

Peder-fredricson-crusader-ice-1-211125-rt
Peder Fredricson toppade den första internationella hoppklassen med H&M Crusader Ice. Foto: Roland Thunholm

Tidigare under dagen reds en 1,40-klass med grundomgång och omhoppning, som var den första utmaningen som de internationella hoppryttarna fick ta sig an i Friends.

Av de 14 till start var åtta dubbelt felfria, men ingen kunde rå på ryttarna från Grevlunda – Peder Fredricson var klart snabbast med H&M Crusader Ice (SWB hingst f -11, e Cabachon-Corland, uppf Thina Stigsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB, Half Horse AB), före Stephanie Holmén/Comete Saint Just. Tredjeplatsen gick till Angelica Augustsson Zanotelli/Nintender Star. 

Resultat 1,40

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden