Avelsnyheter
7 mars 2018 08:28

Fem ston prisades på bruksprovet

PrisadeI lördags på bruksprovet delades stipendium ut till de högst bedömda och nu dräktiga svenskfödda stona från 3-årstesten 2017. Fem stoägare fick 5 000 kronor vardera av SWB och Agria.

Fem ston prisades på bruksprovet
Buskhagas Arundhati är ett av stona som belönas med 5 000 kronor.

Agria och SWB delar tillsammans ut stipendiet som ett led ”i arbetet att stötta och främja att få in de bästa stona i aveln”.

Text och bilder från SWB

Sto5-e1520096308961

Lily Anne (67) (SWB) e. Cavall Ask u. Fair Ellen (67) e. Robin Z
Ägare och uppfödare är Anna Dahlsten, Hedemora.
Lily Anne (67) (SWB) fick hoppdiplom på SWB Dalarnas 3-årstest med 52 poäng och 9-9.5 i hoppningen. Lily Anne (67) (SWB) är dräktig med Orlando.

Sto1

Sweet Sandra (F. 2) (SWB) e. Sandro Boy u. Sweet Carisma (F. 2) (SWB) e. Careful
Ägare och uppfödare är Rita Alisdotter, Genarp.
Sweet Sandra (F.2) (SWB) fick hoppdiplom på sitt 3-årstest med 51.5 poäng och 9.5-8.5 för teknik och temperament. Sweet Sandra (F. 2) (SWB) deltog även i Rikssto 2017 och blev bästa 3-åriga hopphäst i finalen. Sweet Sandra (F.2) (SWB) är dräktig med Clarimo.

Sto2Buskhagas Arundhati (36) (SWB) e. Ampere u. Sympatica (36) (SWB) e. Davignon I
Ägare Elin och Per Dolk, Sparreholm, uppfödare Buskhaga HB, Buskhaga. Buskhagas Arundhati (SWB) blev tredje bästa gångartshäst på SWB Mälardalens 3-årstest på Ridskolan Strömsholm. Hon fick gångartsdiplom med 51 poäng med 9.5 på typ och 8-10-8 på gångarter. Buskhagas Arundhati (36) (SWB) är dräktig med Springbank II VH.

Sto3Chakra CML (SWB) e. Luxus CML u. Miramis (SWB) e. Master
Uppfödare och ägare är Charlotte och Magnus Liljemark som driver CML Dressyr på Värnamo Gård i Fårbo. Chakra CML (SWB) är undan Miramis (SWB) som deltagit på Breeders Trophy som 5-åring och är ELIT-premierad. Chakra CML (SWB) själv fick hela 84% vid sin fölbedömning och erhöll gångartsdiplom på 3-årstestet i Örebro. Med totalt 51 poäng var hon bästa gångartshäst på sitt test och fick bland annat 9 på sin typ och galopp. Chakra CML (SWB) är dräktig med Harlem D.

Sto4Lex Wing (SWB) e. Luxus CML (SWB) u. Wingsterin e. Wolkenstein II
Ägare är Kristin Samuelsson, Kisa och uppfödare Therese Kvist, Berghem. Lex Wing (SWB) fick gångartsdiplom på sitt 3-årstest med totalt 50.5poäng i gångarter och 9-9-8.5 i gångarter. Lex Wing (SWB) (SWB) är dräktig med Harlem D.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från årets bruksprov (28)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden