Hoppning
10 maj 2019 20:18

7 Star: Pontus Westergren toppade när 30 ekipage blev klara för delfinal

Wermland Equestrian GamesSwedish 7 Star Spring Tour har kickat igång. Biljetter till finalen i Falsterbo står på spel och nu är 30 ekipage klara för den första delfinalen.

7 Star: Pontus Westergren toppade när 30 ekipage blev klara för delfinal
9-åriga Addison har bara hoppat ett par 1,50, och det var förra året. I dag blev seger och solklar delfinalplats för honom och Pontus Westergren. Foto: Christer Kristiansson

Femstjärniga stortävlingen Wermland Equestrian Games pågår som bäst på Hammarö och så också årets första deltävling av Swedish 7 Star Spring Tour. Efter två kval är det klart vilka ekipage som får hoppa söndagens finaler i tourerna på 1,30, 1,40 respektive 1,50.

1,50-delfinalens startfält har tagit form via kval i 1,45 och 1,50. 1,45-kvalet vanns av Olof Smith med Etalon Lux N 1262 (SWB, hingst, f 2009, e Heartbreaker-Lux Z, uppf Patricia Norrman och Mikael Björk, äg Katarina Edlund).

I dagens 1,50-kval var Pontus Westergren och Addison (SWB, val, f 2010, e Nintender-Ragazzo, uppf Eva och Bo Pettersson, äg Stall MIM AB) vassast. De segrade i tidshoppningen före Alexandra Eriksson med Liss Royal och Niklas Arvidsson med Komeet Vd Bisschop. 30 ekipage är klara för delfinalen på söndag –här är startlistan för delfinal 1.

I 1,50-rundan av Swedish 7 Star Spring Tour står finalbiljetter till Falsterbo Horse Show på spel. Biljetterna går till de 14 ryttare som har samlat mest poäng under vårens fyra 7 Star-delfinaler. Finalerna av 1,30- och 1,40-tourerna går på Norrköping Autumn Horse Show.

Resultat


Få tips av vinnaren

A-tränaren och svårklassryttaren Pontus Westergren träffar ofta elever som tycker att deras hästar blir springiga efter hindren.
– Jag får ofta frågan om de ska betsla upp sin häst för att få kontroll, men det rekommenderar jag inte då problemet oftast inte uppstår på grund av hästen. Det är i många fall ryttaren som sätter hästen i obalans vilket gör att den springer, säger han och ger här sina bästa övningstips för att undvika sådana lägen. Länk till artikeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden