Hoppning
7 juli 20:59
Ridsportplus

7 Star tar honom till femstjärnigt: ”Betyder jättemycket”

FHS 2024Segern med stora prischecken och pokalen i all ära – att Carl-Walter Fox nu får rida de femstjärniga internationella klasserna i Falsterbo senare i veckan betyder mer. "Jag har kämpat för det så länge," säger Carl-Walter Fox efter att ha vunnit 7 Star-finalen på söndagen.

7 Star tar honom till femstjärnigt: ”Betyder jättemycket”
Carl Walter Fox och Eka First Navy Jack efter segern i 7 Star som också innebar en plats i de internationella Falsterboklasserna. Foto: Linnea Lindahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Carl-Walter Fox och SWB-hästen Eka First Navy Jack (SWB val f -15 e Contendro I-Baltimore 1178, uppf/äg Lise-Lotte Erlandsson) har inte direkt utmärkt sig under vägen fram till 1,50-finalen i finalen i Swedish 7-Star by Alfab.

  Det betyder jättemycket för mig och mina hästar att få den rutinen.

  Carl-Walter Fox.

  I söndagens final på internationella banan gick dock allt vägen och för första gången får den Skånebaserade 34-åringen rida de femstjärniga klasserna i Falsterbo.
  – Det är inte alltid planen håller, men den här gången gjorde den det, säger en lycklig Carl-Walter Fox efter prisutdelningen.

  – Jag och hela mitt team har jobbat för det här i många, många år. Det blir min första femstjärniga tävling och det betyder jättemycket för mig och mina hästar att få den rutinen, fortsätter han.

  Många gratulanter

  Gratulanterna är många på framridningsbanan när prisutdelningen är över. Mitt i alltihop står segerhästens ägare och uppfödare Lise-Lotte Erlandsson och myser. Prischecken är på 100 000 kronor och pokalen är väl tilltagen.
  – Det kommer att gå till omkostnader, säger hon och skrattar lite.

  Det var 15 ekipage i 1,50-finalen och tre av dem var felfria i första rundan och gjorde upp i en omhoppning. Där blev det 4 fel för samtliga men Carl-Walter Fox var snabbast av trion och vann med nästan tre sekunder tillgodo.
  – Han är en smart individ med mycket kapacitet, säger Carl-Walter Fox om segerhästen som han har haft i träning och tävling sedan hästen var fem år.

  Dsc_7293
  Carl Walter Fox och Eka First Navy Jack. Foto: Linnea Lindahl

  Valacken har hängt med bra i sin årgång genom åren. Han tog sig till omhoppning i Falsterbo som 6-åring, som 7-åring gick han unghästklasserna på Stockholm Stadion och blev tvåa i Breeders samma år.

  Carl-Walter Fox tog ett stort kliv i sin karriär när han under några år arbetade som beridare hos Rolf-Göran Bengtsson. För ungefär tio år sedan flyttade han hem till Sverige och arbetar nu som beridare hos Limbo Stables som ägs av familjen Bödmar.

  Skadade sig

  Försäsongen innehåll bland annat en period i Spanien för att bygga upp hästarna, men väl tillbaka i Sverige rubbades planerna lite då han gick omkull med en häst och blev ordentligt mörbultad, vilket gjorde att han inte kunde rida på några veckor.

  Förutom Eka First Navy Jack kommer Carl-Walter Fox att rida en annan 9-åring, Katoti, i de internationella klasserna som börjar på tisdag.
  – Jag har haft båda de hästarna sedan de var fem år och de har gått hand i hand, säger ryttaren.

  Mamman växte

  Lise-Lotte Erlandsson har fött upp ett 15-tal hästar och att Eka First Navy Jack blev till berodde främst på att hans mamma Catalina Lee började växa mycket som 4-åring. I stället för att ridas och tränas betäcktes hon. Efter det har hon tävlats upp till 1,50-klasser av Carl-Walter Fox. På midsommarafton fick stoet sitt andra föl, ett sto e Chacfly.

  Just nu har hon de tre hästarna, och så tänker hon att det ska bli, för Eka First Navy Jack är inte till salu.
  Om du får ett riktigt bra bud?
  – Nej, jag tror inte det ändå. Hästar är mitt stora intresse och jag är med på så många tävlingar jag kan. Och han och Carl passar så bra ihop.

  Totalt får de fyra bästa från 7 Star-finalen plats i de internationella klasserna som startar på torsdag. Förutom Carl-Walter Fox blir det i år Linn Widmark, Antonia Andersson och Joel Torstenson.

  Resultat, Swedish 7-Star by Alfab

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden