Avelsnyheter
9 oktober 2022 17:09
Ridsportplus

Full fart till USA för 7-årsvinnaren

Breeders TrophyPå söndagen seger i Breeders Trophy för 7-åriga hopphästar. I morgon, måndag, visning inför en försäljning till USA. Efter att ha stått lite i skymundan händer det mycket för Messi just nu. "Han har alltid varit superförsiktig", säger ryttaren André Brandt.

Full fart till USA för 7-årsvinnaren
Messi och André Brandt gav inte bort en meter i omhoppningen. Foto. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

7-åringarnas uppgörelse i hoppningens Breeders blev en spännande tävling som inte avgjordes förrän sista ekipaget gick i mål.

Han är på väg till USA genom en bra kontakt vi har där. Hon älskar redan hästen. Royne Zetterman.

Det var 15 hästar i finalen som hoppades över 1,40-hinder på söndagens eftermiddag. Hela elva av dem var felfria och gick till omhoppning – och där blev det åka av med allt snabbare rundor.

När det var dags för André Brandt och Messi (SWB hingst f 2015, e Coventry-Careful, uppf  Jan-Olof Odervall, äg Incitamentet AB, Farman Zetterman AB) att gå ut som sista ekipage i klassen stod det klart att ekipaget inte bara behövde vara felfritt utan också ruskigt snabbt för att vinna.

Nya order

De många snabba rundorna gjorde att Messis ägare Royne Zetterman gav sin stalljockey André Brandt nya order precis innan start.
– Han sa till mig att ta bort ett galoppsprång mellan tvåan och trean och mellan näst sista och sista hindret, säger ryttaren som verkligen satsade allt inne på banan.

Andre Brandt-messi 8 221009 Rt
André Brandt och Messi på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm
Carl-walter Fox-eka First Navy Jack 3 221009 Rt
Carl-Walter Fox och Eka First Navy Jack. Foto: Roland Thunholm

– Det är skönt när ägaren säger hur man ska rida, jag har fullt förtroende för Royne.
– I alla klasser jag har sagt exakt hur André ska rida när det gäller tempo och vägar har han vunnit, fyller Royne Zetterman i.

Vinnarskallar

Satsningen höll – kanske med lite hjälp från att Royne Zetterman skrek ”go” så att det ekade i stora ridhuset när hans häst var på väg mot sista hindret.
– Ja, det där med att ha en vinnarskalle tror jag att jag tar med mig i graven. Andre är likadan, jag märkte vad han hade i sig direkt när han började hos oss för ett och ett halvt år sedan. Jag tänkte att honom kan jag terra på samma sätt som jag terrat mig själv, säger Royne Zetterman.

Hans Magic Park Stable är också ägare till segraren i 4-åringarnas final genom No Doubt, riden av Viktor Edvinsson.

Andre Brandt har vunnit SWB Stallion Trophy under Breedersveckan tidigare, men detta var första Breedersvinsten.
– Det känns roligt så klart. Jag har ridit Messi sedan jag började hos Royne, men han har stått lite i skymundan, han har varit väldigt försiktig och detta är första championatet han går och han har inte gått mycket mot klockan. Men han har verkligen blommat ut på slutet, säger Andre Brandt om hingsten som verkligen svarade upp mot de nya kraven att gå snabbt inne på banan.

Ekipaget splittras

Messi har varit till salu en längre tid och nu splittras det vinnande ekipaget.
– Messi ska visas för en köpare från USA i morgon bitti. Han är på väg till USA genom en bra kontakt vi har där. Hon älskar redan hästen, säger Royne Zetterman.

Carl-Walter Fox och Eka First Navy Jack (SWB val f 2015 e Contendro I-Baltimore, uppf Stuteri Ekagård, äg Lise-Lotte Erlandsson) blev tvåa och titelförsvararen i åldersgruppen, Context (SWB hingst f 2015 e Contant Q-Cardento, uppf Stall Xena, äg Stall Xena, Shane Carey, Linnea Ericsson-Carey), reds av Shane Carey till en tredje plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (30)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden