Avelsnyheter
9 oktober 2022 13:54
Ridsportplus

Kompisgäng bakom årets Rikssto

Breeders TrophyTre uppfödare och en ägare – hela teamet bakom årets Rikssto i hoppning, Miss Clarima MagiQ, var på plats i Flyinge på söndagen. "Jag föll för henne direkt," säger ägaren Veronica Sjöholm som också berättar att hennes vinnare är dräktig.

Kompisgäng bakom årets Rikssto
2022 års vinnare av Rikssto, Miss Clarima MagiQ med visare Johanna Wall, ägare Veronica Sjöholm och en av sina tre uppfödare, Alexandra Gran. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När mamman till Miss Clarima MagiQ (SWB sto f 2019 e Clarimo-Aloube Z, uppf Alexandra Gran, Rebecca Giegold och Niclas Magnuss, äg Vhita Gård) skulle sluta sin framgångsrika tävlingskarriär slog hennes tidigare skötare Alexandra Gran till.

  Jag älskar galoppen, hon är världens snällaste och jättetrevlig att hålla på med. Veronica Sjöholm om Miss Clarima MagiQ.

  – Hon hörde av sig till oss eftersom hon inte hade någon erfarenhet av avel, berättar Rebecca Giegold som på så sätt blev en del av uppfödarteamet som slöt upp bakom stoet Miss Jacson tillsammans med Alexandra Gran och Niclas Magnuss 

  Nu har hennes avkomma Miss Clarima MagiQ blivit historisk genom att få bli årets Rikssto på Flyinge. Och det är med Veronica Sjöholm som ägare.
  – Jag är vän med Alexandra och när hon skulle sälja Miss Clarima MagiQ blev jag intresserad på grund av stostammen och sedan föll jag för henne direkt. Jag älskar galoppen, hon är världens snällaste och jättetrevlig att hålla på med, säger Veronica Sjöholm som bor i Eslöv.

  Visade god hoppvilja

  Under löshoppningen i Flyinges stora ridhus på söndagens morgon var Miss Clarima MagiQ samarbetsvillig och använde ryggen på ett bra sätt. Hon visade också god hoppvilja och en mjuk avspänd galopp och hade en feminin exteriör som tilltalade domarna.

  0r6a0206
  Miss Clarima MagiQ blev årets Rikssto. Foto: Roland Thunholm

  Hennes mamma Miss Jacson hann med att få tre avkommor när hon hamnade hos teamet Gran/Giegold/Magnuss.

  Alexandra Gran har den äldsta, en 5-åring e Click and Cash som har fokus på att bli tävlingshäst.
  – Tyvärr så förolyckades Miss Jacson när hon bröt käken i hagen för ett par år sedan, säger Rebecca Giegold som har ett 10-tal hästar, är hovslagare på Grevlundagården och lärde känna Alexandra Gran som har arbetat där och hos andra internationella hoppryttare.

  Jobbat som hästskötare

  Veronica Sjöholm har också många år som hästskötare bakom sig, bland annat hos hoppryttaren Erika Lickhammer van Helmond.
  Jag har hållit på med hästar på olika sätt hela livet, säger hon.

  Genom åren har det blivit en del tävlande och några uppfödningar. Nästa år är planen att hon blir uppfödare till ytterligare en häst, då Miss Clarima MagiQ är dräktig med Caracas.
  – Sedan är planen att hon ska tävla, säger Veronica Sjöholm.

  Miss Clarima MagiQ blev också trea i 3-årschampionatet, som vanns av Calleo (SWB val f -19, e Nintender-Cardento, uppf/äg Jessica Havdell)

  Resultat, Rikssto

  Resultat, 3-årschampionat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (30)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden