Avelsnyheter
8 oktober 2022 09:04
Ridsportplus

Stostammen som fortsätter leverera: ”Det går att rida fort på dem”

Breeders TrophyI kväll går Pacific 5-åringarnas final med testridning av Henrik von Eckermann. Hon är fjärde generationen av Fredrik Linells framgångsrika stolinje som började med Heather Honey. I den här intervjun berättar Fredrik och Lina Linell om de avkommor Pacific redan har hunnit få, hennes framtid och vad den framgångsrika stolinjen har betytt för deras verksamhet.

Stostammen som fortsätter leverera: ”Det går att rida fort på dem”
Lina Linell och Pacific på väg mot Breedersfinal. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Pacific (SWB sto f 2016 e Kannan-Cardento, uppf/äg Fredrik Linell) lever upp till förväntningarna när hon går in i 5-åringarnas final tillsammans med Lina Linell i kväll för testridning av världsmästaren Henrik von Eckermann.

Hela stolinjen har betytt mycket för oss och vår verksamhet. Fredrik Linell.

– Med lite tur kan det gå fint men det är små marginaler. Det ska bli kul att se Henrik rida henne. Hon har stor ridbarhet och allt hon behöver i hoppningen. Men hon behöver lite mer tid för att det ska bli riktigt bra, säger hoppryttaren Fredrik Linell som driver Stall Linell tillsammans med frun Lina Linell.

Pacific är fjärde generationen i Stall Linells framgångsrika avel som började med Fredrik Linells svår klasshäst Heather Honey (sto f 1982 e Nurprimus-Amor, uppf F. Evers, äg G Linell). Heather Honey fick nio registrerade avkommor, bland annat Pacifics mormor Pangea (f 1997 e Robin Z) som Fredrik Linell också tävlade i svår klass med och Kiara (sto f 1999 e Cardento) som Rolf-Göran Bengtsson red både världscup och Nations Cup på.

Dräktig igen

Pangea är också moder till Pacifics mamma Panthalassa (f 2001 e Cardento). Stoet lever ännu, är dräktig med Caracas och bara en av många ur den framgångsrika stolinjen som finns hos Stall Linell i Dösjebro.
– Vi har ett gäng där hemma. Hela stolinjen har betytt mycket för oss och vår verksamhet, säger Fredrik Linell.

Hästarna i stolinjen blir generellt känsliga på ett positivt sätt, ridbara och hoppar bra.
– Och det går att rida fort på dem, säger Lina Linell.

Fått två föl

Pacific för familjetraditionen vidare även i avelsboxen. Hon fick ett stoföl e Zambesi när hon var 4 år.

Flyinge Fredrik Linell. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Fredrik Linell följer familjeuppfödningen Pacific under Breeders på Flyinge. Foto: Roland Thunholm
Texas3
Linells uppfödning Texas (SWB val f 2011 e Tornesch u Pangea) är en av franska stjärnan Penelope Leprevosts bästa hästar. Foto: Annelie Frank

– Hon är två år nu och är väldigt vacker. Det ser ut att bli en fin häst men vi har inte gjort så mycket med henne ännu, säger Lina Linell som också vill framhålla att fler hästar, bland annat Tellus (hingst f 2005 e Tornesch u Panthalassa), ur stolinjen lyckats på tävlingsbanorna.
– Och en ur stolinjen ligger mig väldigt varmt om hjärtat är Tonic (val f 2007 e Careful-Qutie Easy) som vann Breeders som 4-åring, gick unghäst-VM som 7-åring och var sen placerad i svår hoppning. Vår dotter Wilma har också hunnit rida honom på två SM för children, säger Lina Linell.

Visas på bruksprovet

Pacific har också en 3-årig lillebror e Orlando som familjen Linell planerar att visa på bruksprovet till våren.

När det gäller Pacific finns det en grundplan för henne.
– Det är att vår dotter Wilma ska få ta över henne och så småningom ha henne som sin junior och youngrider häst. Hon älskar att rida stoet, säger Linell.

5-åringarnas final med testridning börjar klockan 18 på lördagens kväll.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (30)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden