Avelsnyheter
8 oktober 2022 13:48
Ridsportplus

Uppfödaren efter rekordförsäljningen: ”Känner stor tacksamhet”

Breeders TrophyDet blev en oförglömlig kväll för de flesta när stofölet Comitissa de Chacoon F klubbades för rekordpriset 72 000 euro i Flyinge på fredagens kväll efter en dramatisk och underhållande budgivning. Dagen efter har stoets uppfödare Eva "Oa" Gudmundsson fortfarande inte riktigt förstått vad som hände. Läs intervjun med henne och kolla klippet på rekordfölet här.

Uppfödaren efter rekordförsäljningen: ”Känner stor tacksamhet”
Eva "Oa" Gudmundsson med Björn Svensson under fredagens auktion. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Stoet Comitissa de Chacoon F (e Chacoon Blue-Orlando, uppf Eva Gudmundsson) fick ordentlig fart på fredagens elitfölauktion i samband med Breeders Trophy på fredagens kväll.

Jag kände på mig att det skulle bli ett säljbart föl. Eva Gudmundsson.

Tillställningen förvandlades plötsligt från en lagom trevlig fredagskväll till en spännande budgivning utifrån auktionsrummet med två budgivare som fanns med digitalt. Publiken fick ständigt anledning att jubla.

– Jag hade varit jättenöjd med 200 000 kronor, säger stofölets uppfödare Eva Gudmundsson som knappt såg ut att tro sina ögon när siffrorna på tavlan inne i Flyinges stora ridhus tickade uppåt och uppåt och ringklockan fortsatte att plinga och plinga.

”Inte landat”

Till slut stannade auktionen av med det sista budet på 72 000 euro, ungefär 790 000 kronor för det charmiga, pigga och livliga stofölet.
– Jag har fortfarande inte landat. Det känns ofattbart. Och jag känner stor tacksamhet till SWB som ordnar de här auktionerna, säger Eva Gudmundsson som tycker att hybridversionen med bud både från auktionshallen och digitalt gav en extra dimension.
– Det skapar ju stora möjligheter att sälja föl utomlands.

Undan elitsto

Rekordfölet är u elitstoet Contessa som har lämnat många meriterade avkommor, bland annat Chaccon-Tess F (e Chacco-Blue) med placeringar i 1,40, Conlido F (e Calido I) som har startat 1,45 och Chloe F (e Corporal VDL) med placeringar i 1,50. Hon är också mamma till Breeders Trophy-vinnaren Conte di London F (e London).

Se film på dygripen från auktionssidan nedan. 

Vid tillverkningen av rekordfölet valde Eva Gudmundsson Chacoon Blue som en fortsättning på den lyckade Chacco-Blue- avkomman Contessa fått.

– Jag kände på mig att det skulle bli ett säljbart föl.

Contessa har hunnit bli 18 år och är nu dräktig med Hickstead Blue.

Comitissa de Chacoon F såldes till en svensk köpare, som dock inte är officiell. Motparten i budgivningen var dock från ett annat land, men bjöd via ett svenskregistrerat konto.

Rekordauktion

I ett pressmeddelande från arrangören berättas att budet på Comitissa de Chacoon F var rekord för deras auktion på hoppföl. De 24 hoppfölen såldes för totalt 334 500 euro, ungefär 3,5 miljoner kronor. Snittpriset var 14 000 euro, ungefär 150 000 kronor.

Även förra veckans auktion på gångartsföl slog rekord. 

Breeders i hoppning fortsätter med samtliga finaler under helgen.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders hoppvecka (30)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden