Hoppning
6 oktober 2019 17:11

OS-kval och finalsegern till Irland

Nations Cup-finalIrland knep inte bara sitt hett eftertraktade OS-kval - de tog även hand om hela segern i Nations Cup. Upplösningen blev en riktig rysare mellan de två toppnationerna Irland och Belgien.

Cian O'Connor var sist ut av de irländska ryttarna och hjälpte laget till seger med sin nolla (arkivbild). Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Målet var att rida hem OS-biljetten, men Irland slog till och vann hela serien. Under ledning av Rodrigo Pessoa red Peter Moloney, Paul O’Shea, Darragh Kenny och Cian O’Connor hem Nations Cup-trofén i spanska Barcelona.

Utgången var oviss in i det sista, men när Belgiens sista ryttare plötsligt inte fick till det på sista hindret var segern klar – Irland vann Nations Cup, och var även klara för OS i Tokyo. De regerande mästarna Belgien fick nöja sig med andraplatsen. Här hittar du Ridsports liverapportering från klassen.

Tre nationer slutade på 12 fel

Tre nationer slutade på 12 fel, och där drog Sverige det längsta strået. Med totalt 219,45 sekunder knep det blågula laget tredjeplatsen före Italien på 220,19 sekunder. Frankrike kom alldeles därefter på 220,88 sekunder och tog femteplatsen.

Penningbounsen på 100 000 euro delades mellan Belgiens Olivier Philippaerts och Tysklands Daniel Deusser, som var de enda som nollade i både torsdagens och söndagens Nations Cup-klasser.