Fälttävlan
15 september 2022 06:20

Torsdag på VM i fälttävlan

MästerskapItalienska Pratoni del Vivaro är värd för VM i fälttävlan och på onsdagen inleddes mästerskapet med hästbesiktningen. Nu är det dressyr i dagarna två. Här hittar du svenskarnas starttider och allt du behöver veta för att följa mästerskapet.

Torsdag på VM i fälttävlan
Sofia Sjöborg vid onsdagens hästbesiktning på VM. Foto: Roland Thunholm

Efter onsdagens skrämselhicka vid veterinärbesiktningen har VM i fälttävlan kommit fram till dagen D – i dubbel bemärkelse. På torsdagen går startskottet för mästerskapet i italienska Pratoni del Vivaro och som sig bör är det dressyren som inleder. Även fredag är dressyrdag – här väntar FEI:s program för femstjärnig fälttävlan.

För Sverige rider Malin Josefsson/Golden MidnightAminda Ingulfson/JoystickSofia Sjöborg/Bryjamolga VH Marienshof Z och Frida Andersén/Box Leo i laget. Niklas Lindbäck/Focus Filiocus startar individuellt. Se starttider längre ner.

På lördag är det dags för den stora utmaningen – terrängprovet. Därefter väntar veterinärbesiktning på söndag morgon innan det är dags för den avgörande banhoppningen.

90 ryttare från 27 länder deltar i årets VM, där 16 lag ställer upp. Efter lottning går Sverige ut som nummer 14, Tyskland är först ut.

Utöver VM-medaljer finns även kval till OS 2024 med i prispotten. De sju bästa nationerna (utöver värdnationen Frankrike) på VM får en OS-plats.

Svenskarnas starttider i dressyren

Torsdag
9) Malin Josefsson – 10.49
17) Niklas Lindbäck – 12.08
31) Sofia Sjöborg – 15.19

Fredag
59) Aminda Ingulfson – 11.29
82) Frida Andersén – 16.07

SVT sänder

Lördag 17 september
10.30-16.00: Terräng

Söndag 18 september 
11.30-13.10 Hoppning
14.30-16.00 Hoppning

FEI YouTube och FEI-TV/ClipMyHorse sänder hela mästerskapet.

Start- och resultatlistor
Mer info om det svenska VM-laget
Tidigare VM-resultat i fälttävlan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden