Fälttävlan, Ridsport Play
14 september 2022 15:47
Ridsportplus

VM-ryttaren om dramat vid besiktningen: ”Inte första gången”

MästerskapNär de svenska hästarna skulle besiktigas på VM i Italien under onsdagens eftermiddag bjöd Aminda Ingulfson och Joystick på lite extra spänning när valacken blev sänd till holding box. Titta på den filmande intervjun med ryttaren om dramat här. Och läs hur svenske förbundskaptenen resonerar gällande det blågula laget med anledning av vad som hände.

VM-ryttaren om dramat vid besiktningen: ”Inte första gången”
Aminda Ingulfson och Joystick vid hästbesiktningen på onsdagen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

VM-debuterande Aminda Ingulfson och Joystick (SWB val f 2008 e Jaguar Mail-Cardento, uppf Louise Olsson och Bertil Frost, äg Helena Gunnarsson, Aminda Ingulfsson och Tilda Sandström) satte de svenska nerverna i dallring när hästen blev skickad till holding box för vidare undersökning vid onsdagens besiktning av VM-hästarna i Pratoni del Vivaro.

Efter undersökning med bland annat visitertång för att kontrollera om något var på gång i hästens hov fick valacken springa upp igen. Efter det kom det efterlängtade ”accepted” från ground jury.

– Jag tror att det sprangs lite för försiktigt med honom första gången, kanske att han var lite stel, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Aminda Ingulfson-joystick-holding Box 1 220914 Rt
Aminda Ingulfson och Joystick i holding box där valacken undersöktes och travades med fram och tillbaka några gånger. Foto: Roland Thunholm

Joystick är uttagen som ordinarie i det svenska laget, och onsdagens händelse vid besiktningen ändrar inte förbundskaptenens beslut gällande laguttagningen.
– Nej, jag ser ingen anledning till det. Vi vet att han inte rör sig som balettdansös precis, men vi vet också att det inte är något fel på honom.

Aminda Ingulfson berättar om vad hon tänkte när beskedet om holding box kom på onsdagen i filmen nedan. 

På onsdagens kväll bestäms startordningen i mästerskapet som fortsätter med dressyr på torsdag och fredag, terräng på lördag och banhoppning på söndag.

– Det här kommer att bli det svåraste vi har gjort, säger Aminda Ingulfson som var med i det svenska Nations Cup-laget i just Pratoni i våras.

Mer om mästerskapet.
FEI YouTube och FEI-TV/ClipMyHorse sänder hela mästerskapet.
Start- och resultatlistor
Mer info om det svenska VM-laget
Tidigare VM-resultat i fälttävlan

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om VM-festen i Italien (20)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden