Fälttävlan
15 september 2022 17:40

Brittisk ledning i VM – Lindbäck bästa svensk

VM i fälttävlanNiklas Lindbäck ligger på tionde plats efter första dagens dressyr vid VM i fälttävlan. De andra svenskarna hittar vi längre ner i listan, som toppas av brittiska Laura Collett.

Brittisk ledning i VM – Lindbäck bästa svensk
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus vid VM i Pratoni. Foto: Roland Thunholm

Storbritanniens Laura Collett satte personbästa tillsammans med London 52 i VM-dressyren. De avslutade med 19,3 straff och hade god marginal till tvåan, Yasmin Ingham med Banzai du Loir på 22 straff. Yasmin tävlar också för Storbritannien men ingår inte i laget. Trea ligger Monica Spencer, Nya Zealand, och Artist, med 25,6 straff.

Fei World Championship 2022 Eventing .
Laura Collett och London 52 gick upp i ledningen efter torsdagens dressyr. Foto: FEI/Richard Juilliart

De första 45 ekipagen gjorde sina dressyrstarter på torsdagen, däribland tre svenskar.

Med 29 straff efter dressyren ligger Niklas Lindbäck och Focus Filiocus på en tiondeplats och är därmed bästa svensk. Niklas startar som individuell ryttare i VM i fälttävlan i italienska Pratoni.

Två av de svenska lagdeltagarna gjorde sina starter i dressyren under torsdagen. Först ut var Malin Josefsson och Golden Midnight som fick 38,3 straff efter en stundtals något forcerad ritt med ett par byten som drog ner poängen. Hon ligger med det resultatet på plats 40.

Därefter följde Sofia Sjöborg och Bryjamoiga van het Marienshof Z, som blev lite orolig i mitten av programmet men kom tillbaka i balans och fick 32,8 straff, vilket innebar plats 22 efter första dagens dressyr.

Efter att två lagryttare från alla 16 deltagande nationer utom Österrike gjort sin dressyr leder Storbritannien på 45,5 straff före Nya Zealand på 53 straff och USA strax därefter på 53,5 straff. Sverige ligger på plats 12 efter de första två ritterna i lagdressyren.

I morgon fredag är det dags för dressyr för andra halvan av startfältet. Aminda Ingulfson och Joystick startar kl 11.29 och Frida Andersen med Box Leo startar kl 16.07.
Start- och resultatlistor

FEI och Clipmyhorse sänder från VM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om VM-festen i Italien (20)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden