Fälttävlan
17 september 2022 17:35

Tyskland toppar efter terrängen – Sverige jagar OS-kval 

MästerskapBritterna tappade stort medan Sverige klättrade hela fyra placeringar i lördagens VM-terräng i Italien. Det innebär att Tyskland nu har guldläge medan Sverige har en OS-kvalplats inom räckhåll.

Tyskland toppar efter terrängen – Sverige jagar OS-kval 
Frida Andersén och Box Leo var bäst i det svenska laget efter lördagens terräng. Foto: Roland Thunholm

Efter att brittiska Laura Collett missat i terrängen föll britterna först från toppositionen till precis utanför pallen efter lördagens terräng i Pratoni del Vivaro. Detta justerades sedan vilket placerade Storbritannien på bronsplatsen med 80,9 straff. Tyskland klev å sin sida upp från andra till första plats, där de nu har guldläge med 76,1 straff. USA har klättrat till silverplatsen med 77,4 straff efter starka insatser i terrängen, och Nya Zeeland ligger fyra på 88,3 straff.

Samtidigt avancerade Sverige först från plats 13 till nionde plats, vilket innebär ett blågult slagläge när det kommer till de åtråvärda OS-kvalplatserna. Detta justerades dock också och Sverige ligger nu på nionde plats inför hoppningen. Vid sidan av OS-värdlandet Frankrike kvalar de sju bästa nationerna i årets VM till OS. Sverige ligger på 125,4 straff, strax efter åttan Belgien som har 122,4 straff. Lite längre är det till den just nu sista OS-kvalade nationen, Japan, som ligger på 111,9 straff. Frankrike ligger på plats 15 av 16 lag efter lördagens terräng.

Tysklands Michael Jung ligger fortsatt kvar på 18,8 straff och är därmed i fortsatt ledning med FischerChipmunk FRH. Tvåa är brittiska Yasmin Ingham med Banzai du Loir på 23,2 straff, trots att ekipaget missade optimaltiden med tre sekunder. Amerikanskan Tamra Smith ligger trea med hästen Mai Baum på 24,0 straff.

Bästa svensk individuellt är Frida Andersén som ligger på plats 25 med Box Leo. Ekipaget gjorde en stark insats i terrängen och står på 36,5 straff inför söndagens avgörande banhoppning.

Resultatlista lag

Resultatlista individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om VM-festen i Italien (20)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden