Fälttävlan, Ridsport Play
19 september 2022 13:18

Kolla klippen: Återupplev VM i fälttävlan

VM i fälttävlanDammet från galopperande hovar i vulkansanden i italienska Pratoni del Vivaro har knappt lagt sig, men det var ett världsmästerskap i fälttävlan där spänningen var på topp till det allra sista ekipaget. Här kan du njuta av massor av klipp från helgen.

Kolla klippen: Återupplev VM i fälttävlan
Yasmin Ingham är ny världsmästare i fälttävlan. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det var ett välregisserat mästerskap som innehöll det mesta – överst på tronen klev till slut en 25-årig brittiska som gjorde VM-debut och endast startade individuellt. Yasmin Ingham är dock ingen duvunge i fälttävlan, hon har tävlat med stora framgångar sedan ponnytiden.

Det brittiska laget, som rönt så stora framgångar på mästerskap de senaste åren, fick dock se sig rejält passerade på detta VM när Tyskland återigen fick kliva högst upp på pallen – en klen tröst för Michael Jung som tappade greppet om vad som kunde blivit sin andra individuella guldmedalj på ett världsmästerskap när han rev två hinder. Istället fick den olympiska mästarinnan, Julia Krajewski, ta hem ännu en välförtjänt medalj när hon red hem silvret.

USA knep en oerhört efterlängtad lagmedalj och de hårt arbetande nya zeeländarna, med trean och fyran på världsrankningen – Tim och Jonelle Price – i laget, såg till att hoppa hem två brons.

Det unga svenska laget lyckades med sin uppgift och klättrade sakta men säkert i resultatlistan för att sluta på en sjätteplats – därmed var det viktiga OS-kvalet fixat.

Hos SVT Play kan du se klipp på när Sveriges lagryttare hoppade hem sjätteplatsen på söndagseftermiddagen, och det går även att se svenskarnas dressyr här.

Höjdpunkter från söndagens avslutande banhoppning:

Yasmin Ingham, nykorad världsmästare, fick till en klockren hopprunda med sin Banzai du Loir:

Sammanfattning av finaldagen:

Lagguldet gick till ett överlägset Tyskland – här kan du återuppleva deras fyra hopprundor som gav dem segern:

Många trodde nog att extremt rutinerade Michael Jung skulle fortsätta mästerskapet felfritt och rida hem ännu en guldmedalj – men det kan vända fort. När två bommar föll i banhoppningen byttes förstaplatsen till femte. I terrängen var han dock dubbelt felfri, här kan du se hela hans ritt i sadeln på fisherChipmunk FRH:

Rosalind Canter var regerande världsmästare från VM i Tryon 2018, och nu var hon så så nära ännu en medalj – brittiskan slutade på samma straffpoäng som bronsmedaljören Tim Price, men nya zeeländaren var närmare optimaltiden i terrängen.

306163678_548867363677715_8140048562047443566_n

Även världsettan Oliver Townend var besviken över missad lagmedalj och för sitt eget resultat – fyra nedslag i banhoppningen placerade britten som nummer 16.

Här hittar du alla klipp hos FEI
Här hittar du alla klipp hos SVT Play

Resultat VM i fälttävlan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om VM-festen i Italien (20)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden