Dressyr
22 oktober 2022 12:33

Dubbelt svenskt på GP-pallen i Helsingfors

InternationelltVid sidan av världscuphoppningen rids det även internationell dressyr i Helsingfors i helgen – och i fredagens Grand Prix blev det dubbelt svenskt i toppen. Bravaden upprepades sedan i lördagens fria kür. Dubbla segrar gick till Jeanna Högberg och Astoria.

Dubbelt svenskt på GP-pallen i Helsingfors
Jeanna Högberg och Astoria. Foto: Roland Thunholm

Jeanna Högberg är tillbaka på banan i egen regi sedan den framgångsrika tiden som beridare hos Helgstrand Dressage. På fredagen blev det en seger i Grand Prixen vid Helsiniki International Horse Show med hjärtehästen Astoria på 70,717 procent. Blågult blev det även på andraplatsen genom Jennie Larsson och Bonafide som red ihop 68,565 procent. Klassen bjöd på åtta startande.

I lördagens fria kür slog svenskarna till igen. Jeanna Högberg och Astoria red hem segern med 75,355 procent medan Jennie Larsson och Bonfide tog hem andraplatsen på 74,700 procent. Även küren hade åtta startande ekipage.

Resultat FEI Grand Prix

Resultat FEI Grand Prix Freestyle

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden