Dressyr
1 oktober 2022 16:54

Svenska världscupframgångar i Tallinn

VärldscupenJeanna Högberg och Jennie Larsson har ridit både Grand Prix och världscupkval med kür i Estlands huvudstad. Det resulterade i dubbla topplaceringar för dem båda.

Svenska världscupframgångar i Tallinn
Jennie Larsson och Bonafide toppade i världscupkvalet (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

På första stora äventyret efter UVM-silvret i Nederländerna slog Jeanna Högberg på fredagen till med en Grand Prix-seger vid Tallinn International Horse Show i Estland. Tillsammans med hjärtehästen Astoria (SWB sto f-12 e Sir Donnerhall II OLD-Quaterback, uppf/äg Hipponews KB, Christina Olsson) blev det 69,174 procent i belöning för ritten.

Jennie Larsson ville inte vara sämre och tog rygg på Högberg tillsammans med Bonafide (KWPN val f-06 e Universeel-Kennedy, uppf L. Hulshof, äg Jl Dressage And Consulting AB). Ekipaget blev tvåa i den sex ekipage stora klassen med 69,022 procent.

På lördagen var det ombytta roller då Jennie Larsson och Bonafide tog hem segern i den fria küren i världscupkvalet med ett personbästa på 75,175 procent. Jeanna Högberg och Astoria red i sin tur in på andraplatsen med 74,920 procent i sin världscupdebut. Küren bjöd på fyra startande ekipage.

Resultatlista Grand Prix

Resultatlista Grand Prix Kür

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden