Hoppning
16 december 2022 11:27

Py Jägerdén måste vila en månad

HjärnskakningPy Jägerdén är ordinerad vila efter en hjärnskakning. Det var under en tävling i Norge som hon föll av hästen.

Py Jägerdén måste vila en månad
Py Jägerdén och Whiterock Luis. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

När Py Jägerdén red AHG Whiterock Luis i Norge föll hon av hästen och slog i huvudet. Efter ambulansfärd och två dygn på sjukhus är hon nu ordinerad att avstå från ridning i fyra veckors tid, på grund av hjärnskakning. Helgens planerade start i ATG Riders League, där Py Jägerdén just nu ligger tvåa, fick därför ställas in.

En av dem som såg fallet var hoppryttaren Marcus Westergren.
– Det såg egentligen inte jättedramatiskt ut men man såg att det var en ordentlig smäll med mycket fart. Och vi förstod att det var allvarligt när hon blev liggande och fick kramper, berättar Marcus Westergren.

Medan Py Jägerdéns pojkvän följde med ambulansen tog människor på plats hand om hästen. Nästa dag körde Marcus Westergren hem Py Jägerdéns lastbil.
– Det var självklart. Nästa gång kanske det är en själv det händer. Jag vet att man inte kan hgöra så mycket när man är skadad.

Det är inte första gången hoppryttaren skadat sig. År 2021 ramlade hon av och fick frakturer i ländryggen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden