Hoppning
10 augusti 2014 16:30

Vann i 1,50-debuten

Sofia Björserud och Quantos vann diamantrundans final på 1,50-höjder i Hammarö Horse Show.

Vann i 1,50-debuten
Sofia Björserud vann 1,50-debuten med Quantos. Foto: Anna-Lena Bergqvist

På fredagen debuterade ekipaget i 1,45-klassen och segrade efter att ha varit både snabbast och det enda felfria ekipaget.

I dag var det debut för Sofia och Quantos (hingst f -04 e Quidam´s Rubin-Maraton, uppf Britt och Brage Sundström) på 1,50-höjder och även denna debut slutade med seger.

Inget ekipage av de tolv startande var felfritt i grunden men de båda fyrafelsekipagen Olof Smith/Hubertus och Sofia med Quantos gjorde upp i en rafflande omhoppning. Först ut var Olof Smith som satsade lite för hårt på att få en snabb tid och kom lite fel till det sista hindret med en kostsam rivning som följd.

Sofia kunde därmed ta det lite lugnare och den storhoppande Quantos passerade mållinjen efter en felfri omhoppning. Det var en strålande glad Sofia som fick ta emot segerchecken på 30 000 kronor.

– Jag är jätteglad och tacksam att få rida en så här fin häst, berättade Sofia efter sin härliga helg med Quantos.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden