Avelsnyheter
12 januari 2012 07:00

Konkurrens om stoägarna

Våren är snart här och med det hingstvisningar, i år med en oväntad kanalkrock. Paul Schockemöhle visar ett 20-tal hingstar på Flyinge den 17 mars - samma helg som Jan Brink och Tullstorp haft hingstvisning i hela 13 år.

Stoägarna har mycket att välja på i södra Sverige. Traditionellt brukar Flyinge, Gränsbo Stuteri, Millegarne och Hästak bjuda in till hingstvisning liksom Tullstorp som startade trenden med egen visning. Hittills har inriktningen varit att inte direkt konkurrera med varandra genom att lägga visning samma dag, om nödvändigt i alla fall på skilda tider. Resonemanget har varit att alla parter förlorar på krockarna, både stoägare och hingsthållare.

Jan Brink räds inte konkurrensen från Paul Schockemöhles hingstprogram och intåg på Flyinge.
– Vi är vana vid att konkurrera med Flyinge och det fortsätter vi med. Vårt hingstprogram är starkt och ett antal unga hingstar ska visas på Bruksprovet, säger Jan Brink.

– För stoägarnas skull hoppas jag att Flyinge och Schockemöhle kan hitta en senare tid på dagen så att de som vill se båda kan hinna emellan. Vi kör i år som alla år, same procedure as last year, skrattar Jan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden