Sverige
25 januari 2012 10:00

Förstärkt smittskyddsarbete

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) har bildat Hästnäringens Smittskyddskommitté med avsikt att förstärka det övergripande smittskyddsarbetet inom hästnäringen.

– Smittskyddsarbetet blir allt viktigare i Sverige och inom hästnäringen. Inom hästsporten har vi tidigare haft Hästsportens Epizootigrupp som har arbetat med övergripande smittskyddsfrågor. Men nu är tiden mogen att utöka smittskyddsarbetet till organisationer som står utanför den här gruppen, säger kommitténs ordförande Göran Åkerström i ett pressmeddelande.

Med smittskyddskommittén får hästnäringen en plattform att i, samverkan med regering och myndigheter, bland annat arbeta med att ta fram en nationell handlingsplan för antibiotikaresistens.
I och med skapandet av smittskyddskommittén läggs den tidigare epizootigruppen ner.

I smittskyddskommittén ingår Göran Åkerström (Svensk Travsport) ordf, Anahita Arai (HNS), Helena Gärtner (Svensk Galopp), vakant (Svenska Hästavelsförbundet), Peter Kallings (Svenska Ridsportförbundet) och Gittan Gröndahl (Statens veterinärmedicinska anstalt) adjungerad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden