Hoppning
24 mars 2015 19:17

Lisen och Peder nyanställer

Lisen Bratt och Peder Fredricson anställer ytterligare en beridare till Grevlundagården. Där finns Stephanie Holmén sedan förra året och nu kommer även hennes pojkvän Carl-Walter Fox.

Lisen och Peder nyanställer
Carl-Walter Fox har anställts som beridare på Grevlundagården (arkivbild) Kim Lundin

Efter att de senaste åren varit beridare hos Rolf-Göran Bengtsson och Bo Kristoffersen i Tyskland flyttade Carl-Walter hem till Sverige i höstas för att etablera egen verksamhet efter årsskiftet. Det egna blev inte så  långvarigt när han nu börjar som beridare på Grevlundagården den 1 april.

– ”Steffi” ska fortsätta tävla våra äldre hästar och Carl-Walter ska ha hand om utbildning och matchning av våra unghåstar mot kommande championat, säger Lisen till Ridsport.

Med ytterligare en beridare kommer frågan automatisk om det även innebär att Lisen lämnar tyglarna helt och hållet när det gäller hästarnas utbildning och tävling.

– Den kopplingen finns inte. Jag är mammaledig för tillfället och med tre barn och ett företag som utvecklas och växer går det inte att hinna med allt. Jag har inga planer på att lägga tävlandet åt sidan men för tillfället har jag inte tid, säger Lisen.

Enligt Carl-Walter Fox var det omöjligt att tacka nej till erbjudandet och han ser mycket fram emot sitt nya uppdrag. Efter att hans hingst Diero Lux N 1280 stått på Blädde gård för avel ska den också ingå i unghästprogrammet på Grevlunda.

Jörgen Ottosson/Kim Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden