Hoppning
13 november 2014 16:39

Hästbyte för GCT-ledaren

Tysklands Ludger Beerbaum kommer inte att rida sitt förstaval Chiara i jakten på miljonerna i Global Champions Tour-finalen. Stoet har fått kolik och Beerbaum, som leder inför lördagens final, rider i stället Zinedine.

Hästbyte för GCT-ledaren
Ludger Beerbaum rider Zinedine när Global Champions Tour ska avgöras på lördag.

Världstvåan Ludger Beerbaum leder Global Champions Tour inför finalen i Doha, Qatar, på lördag. Han är dock ordentligt jagad av titelförsvararen Scott Brash, Storbritannien. Att inte kunna rida sin VM-häst och årets tvåa i världscupfinalen, Chiara, är en missräkning för tysken. Stoet drabbades av lindrig kolik häromdagen.
– Hon mår bra nu och jag har fått klartecken av veterinären för att starta. Men det tänker jag inte göra. Det är inte rättvist mot henne, säger Ludger Beerbaum som nu startar Zinedine i stället. 

10-åriga Zinedine har gått en del femstjärniga meeting under året men är inte lika erfaren som Chiara.
– Chanserna hade varit större med Chiara. Men det är inte över än. Jag ska göra mitt bästa på lördag, säger Ludger Beerbaum.

Läs om Rolf-Göran Bengtsson inför finalen.

Se bildspel från Doha.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden