Hoppning
8 juni 2018 19:09

Alexandra Eriksson nollade hem 1,45-segern

StrömsholmLiss Royal visade sitt mod, sin försiktighet och sin snabbhet när han och Alexandra Eriksson vann fredagens 1,45-klass på Strömsholm. "Han är fantastisk, vi har gjort så mycket tillsammans," säger ryttaren om sin häst.

Alexandra Eriksson nollade hem 1,45-segern
Alexandra Eriksson vann fredagens huvudklass på Strömsholm. Foto: Fredrik Jonsving

Efter att en del ekipage föll bort återstod bara tolv startande i fredagens huvudklass i ett sommarvarmt och soligt Strömsholm.

Som så ofta på den lite kuperade banan var det få som lyckades hålla nollan i klassen som reds i två faser. 25-åriga Alexandra Eriksson och hennes försiktige Liss Royal (WESTF val f 2005 e Lissabon-Jungh.n.gek, uppf Hubert Waning, äg Alexandra Eriksson) gick ut som nummer 7, började med en säker nolla och visade sedan att de är ett riktigt snabbt ekipage i andra rundan som också var felfri.
– Jag är jättenöjd, han är fantastisk, säger Alexandra Eriksson som har kämpat sig tillbaka efter att ha brutit axeln i slutet av sommaren 2017.

– Jag har fortfarande lite ont, faktiskt. Men inne på banan känner jag inget, då är man så full adrenalin.

Placerade i Grand Prix
Alexandra Eriksson och hennes modige och snabbe kämpe har varit ett ekipage sedan valacken var sju år. De presenterade sig ordentligt för den svenska ridsportpubliken på Scandinavium förra året med en placering i Grand Prix-hoppningen.
– Vi känner varandra så väl och har gjort mycket tillsammans, säger Alexandra Eriksson.

För henne såg gräsbanan inte ut att vara någon större utmaning.
– Nej, jag har varit nere i Spanien och Portugal en längre tid i våras och fått mycket träning på gräs.

Sex tävlingshästar
Alexandra Eriksson bor i utanför Kungsbacka och ägnar sig på heltid åt sina hästar. Hon har sex tävlingshästar i gång och dessutom finns det några unghästar och föl hemma.

Ridsport,
Alexandra Eriksson och Liss Royal presenterade sig för den svenska ridsportpubliken i Göteborgs Grand Prix förra året. Foto: Roland Thunholm

Hon fortsätter meetinget på Strömsholm med att rida lördagens Grand Prix över 1,50-hinder och sedan blir nästa tävling i Åby under midsommarhelgen.

Ridsport
Klara Mattsson och Night Vision stod för två nollor i bronstourens final på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

På fredagen reds också final i bronstouren över 1,30-hinder. Denna vanns av Klara Matsson, Loviseholm Sporthästklubb Örebro, och Night Vision.

Ponnyerna hade sin uppvärmningshoppning inför sin GP-hoppning som också rids på lördagen. Wilda Michelotti vann kategori D och Lilly Johansson vann kategori C.

Webb-tv, Equisport

Arrangörens webbplats

Program

Start- och resultatlistor, fälttävlan

Start- och resultatlistor, dressyr

Start- och resultatlistor, hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden