Fälttävlan
9 september 2019 10:16

Alla bitar föll på plats för Malin Petersen

Svensk segerEfter flera tävlingar som inte riktigt gått enligt plan, blev det äntligen en fyrstjärnig fullträff för Malin Petersen och Editha i polska Sopot där de tog hem vinsten i den högsta klassen.

Alla bitar föll på plats för Malin Petersen
Äntligen blev det seger för Malin Petersen och Editha. Arkivbild: Roland Thunholm

Malin Petersen hade två hästar till start i CCI4*, de båda 9-åringarna Editha och Charly Brown. Med Editha har Malin känt att något bra har varit på gång länge, men ekipaget har inte riktigt fått till det på tävling.
– Hon har varit bra hela året, vunnit några mindre tävlingar, men vi har haft lite stolpe ut på de större tävlingarna där hon varit jättefin, hon har känts fantastisk. Jag sa det till Fredrik (Bergendorff, förbundskapten reds anm) när han ringde och sa att vi inte var uttagna till EM – vilket jag kunde räkna ut själv – att hon känns som en miljon men vi är inte riktigt där ännu. Men nu, nu föll allt på plats!

I täten från start

Malin och Editha inledde med en dressyr som placerade dem i topp, men sedan fanns det en del frågetecken inför terrängen.
– Det var en jättefin dressyr, den bästa hon har gjort hittills. Den har varit bra länge men nu satt allt. Jag red terrängen med min andra häst först och det var väldigt hårt, så jag funderade på om jag verkligen skulle starta Editha. Men jag bestämde mig för att rida och det kändes faktiskt bättre med henne, det är ju lite olika från häst till häst hur de funkar. Jag red inte helt fullt ut, lite långsammare än vanligt. Och sedan hoppade hon fantastiskt fint i avslutningen.

Charly Brown (val -10, e Cardenio 2-Heraldik xx, uppf Susanne Ahme, äg Jürgen Petersen, Ariane Reinhart) gick sin första fyrstjärniga tävling i Sopot, och det blev en klart godkänd debut som resulterade i en femteplats.
– Vi köpte honom i höstas, det är första gången jag köper en äldre häst som är utbildad av någon annan – jag har alltid utbildat mina hästar själv så det är lite ovant. Jag trodde absolut inte i början av säsongen att jag skulle kunna rida fyrstjärnigt med honom i år, men han har utvecklats så fint under säsongen. Jag är jättenöjd med honom, han gjorde det fantastiskt bra i helgen.

Siktar mot OS

Editha (sto -10, e Calido I-Carnute, uppf Guido Schröter, äg Jörg & Malin Petersen, Ariane Reinhart) kom till Malin som 5-åring, och har sedan gått den ”vanliga vägen”, med start i Bundeschampionat och sedan klättrat upp i klasserna.
Är det OS som är det stora målet 2020?
– Det är klart att man vill rida OS, det vill ju alla. Det är ett bra svenskt lag nu och det är fantastiskt härligt att det finns så många duktiga ryttare. Så vi får se, nu får hästarna en paus och sedan får vi ha en jädrans bra försäsong om det ska räcka till OS, konstaterar Malin Petersen.

Flera svenska placeringar

I CCI4* var även Linda Algotsson placerad som sexa med Fair Spot. I den korta fyrstjärniga klassen var Katrin Norling bästa svensk på tredjeplats med Fernando-Ukato, före Anna Freskgård på sjätteplats med Techno. Det blev ytterligare ett gäng svenska placeringar i de lägre klasserna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden