Fälttävlan
24 juni 2019 11:34

Toppenhelg för Malin Petersen

Svensk segerLedningen höll i sig hela tävlingen igenom. Malin Petersen och Charly Brown vann CCI3*-S i belgiska Arville, och Malin tog dessutom hand om en placering i den tvåstjärniga klassen med Ebony II.

Toppenhelg för Malin Petersen
Ledningen höll i sig hela klassen igenom för Malin Petersen. Arkivbild: Roland Thunholm

Som Ridsport tidigare skrivit låg tysklandsbaserade Malin Petersen och Charly Brown i ledning efter såväl dressyr som hoppning i CCI3*-S vid helgens tävlingar i Arville, Belgien. Och det höll hela vägen. Det blev 4,40 tidsfel i terrängen där de red felfritt över hinder. Totalt 30,40 straff och en förstaplats som gav drygt 8 000 kronor i prispengar.

I CCI2*-S slutade Malin Petersen och Ebony II på en fjärde plats efter en felfri banhoppning och totalt 31,4 straff. Drygt 3 000 kronor i prispengar blev det för placeringen, och klassen vanns av Dirk Schrade, Tyskland, på Cancun.

I CCI4*-S, där Christoffer Forsberg låg på sjätte plats med Baroness 374 inför terrängen gick det inte lika bra i det sista momentet för ekipaget. Med 20 hinderfel och 34,40 tidsfel blev det 54,40 straff i terrängen, och slutresultatet blev 89,2 straff och en 29:e plats bland totalt 33 startande ekipage. Bästa svensk i klassen blev Sofia SjöborgBryjamolga van het Marienshof Z som med 18 straff i terrängen hämtade upp sig från plats 30 till plats 21.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden