Hoppning
9 september 2018 07:30

Alvarez Moya borta från tävling i fyra månader

KnäskadaSpanske hoppryttaren Sergio Alvarez Moya blir borta från tävlingsbanorna i fyra månader. Efter en tävlingsskada tidigare under året blir det nu operation för Alvarez Moya.

Alvarez Moya borta från tävling i fyra månader
Sergio Alvarez Moya måste operera sitt knä och blir borta från tävlingsbanorna i fyra månader (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Det var vid Sunshine Tour hemma i Spanien som Sergio Alvarez Moya drog på sig en skada. För World of Showjumping berättar den spanske toppryttaren att hans vänstra knä blivit värre och värre sedan skadan inträffade, och nu väntar operation i mitten av september.
”Det innebär att jag är tvungen att ta en paus som är förväntad till fyra månader”, uppger Alvarez Moya för World of Showjumping.

Förra året var Sergio Alvarez Moya en av hoppryttarna som red in mest pengar i hela världen med närmare en miljon euro i prispengar (se hela listan här). Förra året sålde han sin topphäst G&C Arrayan, och för tillfället ligger Alvarez Moya på en 67:e plats på världsrankningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden