Fälttävlan
14 juni 2023 18:25
Ridsportplus

Aminda Ingulfson jagar EM-biljett i Luhmühlen

InternationelltI morgon börjar en av tre uttagningstävlingar för de svenskar som vill representera Sverige på EM i augusti. "Jag är väldigt redo," säger Aminda Ingulfson som är på plats i tyska Luhmühlen för att jaga en EM-biljett.

Aminda Ingulfson jagar EM-biljett i Luhmühlen
Aminda Ingulfson och Joystick. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Richard Juilliart

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  VM-ekipaget Aminda Ingulfson och Joystick (SWB val f 2008 e Jaguar Mail-Cardento, uppf Louise Olsson och Bertil Frost, äg Helena Gunnarsson, Aminda Ingulfsson och Tilda Sandström) är ett av fem svenska ekipage som är på klassisk tysk fälttävlansmark för att visa förbundskapten Fredrik Bergendorff att de vill åka till EM i Frankrike senare i år.

  Jag är väldigt redo för EM. Och med tanke på OS nästa år vill jag samla mästerskapsrutin.

  Aminda Ingulfson.

  – Det känns bara bra, formen känns bättre än förra året, faktiskt och Joystick är väldigt fräsch, säger 37-åringen som var med och kvalade Sverige till OS under VM förra året.

  Hennes internationella säsong började lite snopet med en avtrillning från en supertaggad Joystick i Italien, sedan lekte ekipage sig igenom Össjös trestjärniga klass och blev tvåa där nyligen.

  Varmt och soligt

  Som traditionen bjuder har Luhmühlen en av en handfull årliga femstjärniga tävlingar i världen också. Där är det starkt startfält med många britter.
  – Det är varmt och soligt, men inte så varmt som de sa tidigare att det skulle bli, säger Aminda Ingulfson som dock litar på att arrangören kan preparera underlaget så att det inte blir för hårt i terrängen.

  Banan går också i motsatt riktning mot vad den brukar göra.
  – Det gör att det blir lite mer uppförsbacke på slutet jämfört med vad det brukar vara och det kan ju vara avgörande. Men det jag har sett av terrängen ser den rolig ut.

  Avgörande uttagningstävling

  Fredrik Bergendorff har sagt att tävlingarna i Luhmühlen, Aachen och sedan ytterligare en tävling kommer att ha stor betydelse för EM-uttagningen.
  – Jag är sugen på att rida EM. Jag red Nations Cup där mästerskapet går i Haras du Pin med två hästar förra året. Jag är väldigt redo för EM. Och med tanke på OS nästa år vill jag samla mästerskapsrutin, fortsätter Aminda Ingulfson.

  Sverige får skicka sex ekipage till EM, fyra som ingår i laget och ytterligare två individuellt tävlande ekipage.

  Börjar med dressyr

  Både den femstjärniga klassen och den fyrstjärniga klassen har sin dressyr på torsdag och fredag, terrängprov på lördag och hoppning på söndag.

  Det var enbart de femstjärniga hästarna som besiktigades på onsdagen. Den fyrstjärniga klassen rids i det korta formatet och där är det bara en besiktning av hästarna, och då inför banhoppningen.

  EM i fälttävlan rids i franska Haras du Pin 9-13 augusti.

  Svenska ekipage i den fyrstjärniga klassen

  Aminda Ingulfsson/Joystick
  Henrik Adnervik/Zam F
  Sofia Sjöborg/Bryjamolga v h Marienshof Z och Targa D
  Stina Arosenius/Lorelei-L
  Med reservation för ändringar.

  Samtliga ekipage i Luhmühlen
  Start- och resultatlistor
  Livesändning

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden