Hoppning
18 oktober 2023 13:28
Ridsportplus

André Brandt lämnar Magic Park och Sverige: ”Vill testa något annat”

Flytt utomlandsHan har skapat rubriker genom sina framgångar i flera år trots att han bara är 24 år. Nu lämnar André Brandt Sverige och Magic Park Stables för att söka lyckan i Belgien. "Jag vet att jag själv kommer ångra mig om jag inte testar livet som beridare utomlands," säger han och berättar också om allt han tar med sig från tiden hos Magic Park.

André Brandt lämnar Magic Park och Sverige: ”Vill testa något annat”
André Brandt. Foto: Saut Hermès

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hoppryttaren André Brandt visade vad han gick för redan under tiden hos Hästak med ett YRSM-guld som kronan på verket 2020.

  Jag har även fått möjlighet att rida äldre hästar i stora klasser vilket jag är väldigt glad och tacksam för.

  André Brandt.

  I början av 2021 började han att arbeta hos Zetterman Farman på deras Magic Park Stable, men nu går han alltså vidare igen. Elmia blir den sista tävlingen han gör för det svenska stallet.

  – Jag slutar för jag känner att jag vill testa något annat och de kunskaper jag har tagit med mig härifrån ut i Europa, berättar André Brandt för Ridsport.
  – Jag vet att jag själv kommer ångra mig om jag inte testar livet som beridare utomlands.

  Hoppryttaren utsågs till Årets komet av Ridsports läsare förra året och har sedan dess fortsatt att utvecklas med bland annat start i Scandinavium där han hyllades av den svenska förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

  Han berättar för Ridsport att han tar med sig väldigt mycket från Magic Park.
  – Jag har utvecklats som ryttare och i hur man trimmar och utbildar unga hästar. Jag har även fått möjlighet att rida äldre hästar i stora klasser vilket jag är väldigt glad och tacksam för, säger han.

  ”Lärt mig så mycket”

  – Jag tar även med mig management kring hur man kollar upp hästen med veterinär och allt vad det innebär. Jag har lärt mig så mycket om den biten som jag inte visste tidigare.

  Efter Elmia och lite ledighet går flyttlasset till italienske mästerskapsryttaren Lorenzo de Luca som är baserad i Belgien och arbete som beridare där.
  – Jag hoppas att det blir bra och det ska bli spännande att testa något nytt.

  Tidigare i veckan berättade Ridsport om en annan ung, svensk hoppryttare som har börjat arbeta utomlands i ett toppstall.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden